Erdoğan AB'ye sert çıktı!

Erdoğan AB'ye sert çıktı!

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İktisadi Kalkınma Vakfı'nın '50.Yılda Türkiye-Avrupa İlişkileri' programında konuştu.

Türkiye'nin AB yolunda 4 önemli eşiği bulunuyor. Biz müzakerelerimizi devam ettirmekte kararlıyız. Biz gerekirse Kopenhag siyasi kriterlerinin adını Ankara siyasi kriterleri olarak değiştiririz dedik.

"AVRUPA KITASI İÇİNDE OLMAYAN ÜLKELERİN AB'DE OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Müzakere sürecinde biz ilerleme kaydedilim diye çırpınırken AB her şeyden önce Avrupa kıtası için debeleniyor. Şu anda Avrupa kıtasında olmayan ülkelerin AB'de olduğunu görüyoruz. Türkiye hem Asya ve Avrupa'nın ülkesi.

Katılım sürecinin omurgasını teşkil eden fasıllar siyasi reform süreciyle doğrudan ilgilidir. Bir yandan Türkiye'yi eleştiriyorlar bir yandan da bu fasılların açılmasını engelliyorlar. Bir an önce fasılları aç ki Türkiye ile müzakereler bu yönde gelişebilsin.

"ENERJİ FASLININ AÇILMAMASINI ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ"

Enerji faslının açılmamasını anlamakta zorlanıyoruz. Güney akıma AB üyesi bir ülke hayır dedi. Rusya bu işi bizimle konuştu. Bizler de değerlendirebiliriz dedik ve görüşüyoruz.

Bütün bu tavırlar AB'nin samimiyetinin halisane olup olmadığının sorgulanmasına yol açıyor. Türkiye'nin AB'ye üyeliği artık daha farklı bir şekilde ele alınması gerekiyor.


##tgvideo##

"AB'NİN TÜRKİYE'YE HER ZAMANDAN DAHA ÇOK İHTİYACI VARDIR"

Bölgemizde cereyan eden hadiseler karşısında Türkiye ve AB beraber hareket etme ehliyetindedir. Bunun başka çaresi yoktur. AB'nin Türkiye'ye her zamandan daha çok ihtiyacı vardır.

Bizim Yeni Türkiye hedefimiz AB'den asla bağımsız değildir. Bütün bunlara rağmen AB hala en büyük ticaret ortağımızdır. Bu ortaklığın bize sağladığı yarar kadar AB'ye katkısı da açıktır.

AB'YE ALINAN 13 ÜYE TÜRKİYE İLE MUKAYESE EDİLEMEZ

12 yıl önce iktidara geldiğimizde hiçbir fasıl yoktu. Biz bunun için yoğun uğraşlar verdik. Bu süre içerisinde birçok üye AB'ye katıldı. Son 12 yılda Avrupa'ya alınan 13 üyenin Türkiye ile mukayese edilecek yanı yoktur. Bu arada sanat dünyamızın acı kaybı Zeki Alasya'ya rahmet temennilerimi sunuyorum

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...