İsrail ateşi altında hasat

/ Kaynak: AA
İsrail ateşi altında hasat

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerleri ateş açtığı için sınıra yakın bölgelerde yaşayan Filistinli çiftçiler, ekinlerini korku içinde biçiyor

Ambargo altındaki Gazze'de Filistinli çiftçiler, İsrail askerlerinin ateş açma ihtimali dolayısıyla sınır hattında bulunan tarlalarında ekinlerini endişe içinde topluyor. İsrail'in sınıra 300 metre mesafedeki alanı tampon bölge kabul etmesi sebebiyle askerler, bölgeye giren herkese ateş açıyor. Bu nedenle sınıra yakın bölgelerde yaşayan Filistinli çiftçiler, ürünlerini korku içinde biçiyor.
Han Yunus'un doğusundaki Huzaa beldesinde yaşayan Besine Neccar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin, tel örgülerin arkasında namlularını tarım arazilerine çevirmiş biçimde beklediğini ve sürekli olarak çiftçileri hedef aldığını belirterek, "Arpa ve buğdaylarımızı korku içinde topluyoruz. Her an İsrail askerleri ateş edecek diye endişe ediyoruz. Silah sesi duyduğumuzda koşarak ya da sürünerek bölgeden uzaklaşıyoruz" dedi.
- "Hasat zamanı, Filistinlilerin düğün mevsimiydi"
Önceden hasat zamanının Filistinliler için "düğün mevsimi" olduğunu ifade eden Neccar, şunları söyledi:
"Sabah saatlerinde tarlaya gelip, hızlıca ekini toplamaya çalışıyoruz. İsrail askerlerinin neden sürekli bizi hedef aldığını bilmiyoruz. Biz siviliz, on yıllardır bu tarlalarda çalışıyoruz ve onlar için hiç bir tehlike teşkil etmiyoruz. Hasat zamanı, 2000 yılı öncesine kadar Filistinlilerin düğün mevsimiydi. O zamanlar bütün aile bir araya gelir, tüm gün şarkılar eşliğinde tarlalarda ekinlerini toplar sonra da sofralar kurulurdu ama işgalciler bu güzellikleri elimizden aldı. Artık vurulacağız korkusuyla tarlalara endişeyle geliyoruz."
- "Onlar istediği için toprağımı bırakmayacağım"
İsrail askerlerinin uygulamaları nedeniyle çok sıkıntı çektiklerini dile getiren bir başka çiftçi Mahmud Kaddih de "Uzun yıllardır işgalcilerden muzdaribiz, evlerimizi yıkıyor, topraklarımıza el koyuyor, tarlalarımızda çalışmamıza engel oluyorlar ama evlerimizi yıksalar da yeniden inşa ediyor, dik duruyoruz. Tarlalarda çalışmak zor biliyorum ama onlar yüzünden, onlar istediği için toprağımı bırakmayacağım. Sonuçta bu bizim rızık kapımız" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...