Makedonya'da tehlikeli gerginlik

Makedonya'da tehlikeli gerginlik

DÜNYA Haberleri

Makedonya'nın kuzeyindeki Kumanova kentinde polis ile silahlı bir grup arasında yaşanan çatışmada çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Makedonya polisi, Kumanova'nın merkezindeki Tode Mendel Mahellesinde sabahın erken saatlerinde silah kaçakçılığı yaptığı iddiası ile bir eve operasyon düzenledi. Evdekilerin polise silahla karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı. İlk belirlemelere göre çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

Makedonya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ivo Kotevski, Kumanova'da bir çatışmanın yaşandığını doğrulayarak, olaya ilişkin herhangi bir bilgi vermedi. Kotevski, vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu. Kumanova Belediye Başkanı Zoran Damjanovski konuyla ilgili yaptığı açıklamada durumun dramatik olduğunu ifade etti. Damjanovski tüm vatandaşların provokasyonlara karşı duyarlı olmasını istedi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, saldırganlar iyi donanıma sahip ve ülke dışından Kumanovo'ya geldi. Yanı sıra Sırbistan'ın Makedonya sınırına takviye asker gönderdiği bildirildi.

Olayda yaralanan çok sayıda kişi Üsküp Klinik Merkezi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Bölgeye ulaşan AA muhabirinin verdiği bilgilere göre, Kumanova'da çok sayıda Makedon güvenlik güçleri bulunuyor, çatışmanın yaşandığı mahalle tamamen abluka altına alındı. Kamanova'nın üzerinde bir helikopter görülürken, mahallede ara ara silah sesleri duyuluyor.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...