Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Hiçbir kuruma özel muamele söz konusu olamaz'

/ Kaynak: AA
'Hiçbir kuruma özel muamele söz konusu olamaz'

Ekonomi Haberleri  / AA

Maliye Bakanlığının, kamu yararı bulunan vakıf, dernek ve üniversitelere ayırt etmeksizin, eğitim amaçlı olarak gerekli arazi tahsisi yaptığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede "Fener'e yok, Bilal'e Bedava" manşetiyle yer alan haberin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Maliye Bakanlığımız kamu yararı bulunan tüm vakıf, dernek ve vakıf üniversitelerine ayırt etmeksizin, hukukun ve mevzuatın öngördüğü çerçevede eğitim amaçlı olarak gerekli arazi tahsislerini yapmaktadır. Bu çerçevede Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümlerine nbsp; göre, vakıflarca kurulan yüksek öğretim kurumlarına eğitim amaçlı irtifak hakkı tesisinde rayiç bedelin binde 5'i karşılığında irtifak hakkı verilmektedir. Bu genel bir kuraldır ancak ticari amaçlarla irtifak hakkı tesisi ise bu kapsam dışındadır.

Dolayısıyla habere konu edildiği şekilde hiçbir kuruma özel muamele söz konusu dahi olamaz. Teknik bilgi eksikliğinden ötürü yapılan bu tarz yanlış, bilinçli, kamuoyunu yanıltıcı haberlere karşı da tüm hukuki haklarımız kullanılacaktır."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...