Soma'da acı Anneler Günü

/ Kaynak: DHA
Soma'da acı Anneler Günü

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Soma'da maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin başta anne ve eşleri; Anneler Günü'ne bir gün kala kabir ziyaretinde gözyaşı döktü.

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin başta anne ve eşleri; Anneler Günü'ne bir gün kala kabir ziyaretinde gözyaşı döktü.
Soma'da geçen yıl 13 Mayıs'ta meydana gelen kömür ocağı faciasında ölen 301 madenciden 39'unun toprağa verildiği ilçe mezarlığında, bugün gözyaşı hakimdi. Faciada kocalarını, oğullarını ve sevgililerini yitiren kadınlar, Anneler Günü'ne bir gün kala kabristana akın etti.

Maden şehidi Uğur Çolak'ın annesi Gülsüm Çolak, gelini Duygu Çolak ve torunları 1 yaşındaki Ulaş ile 1.5 yaşındaki İsmail Çolak'la mezarlığa geldi. Biri oğlu, diğeri kocası için gözyaşı döken iki kadın, yürek burktu. Sorumluların cezasını çekmesi gerektiğini belirten anne Gülsüm Çolak, "Oğlum tam bir aile reisiydi. Anneler Günü'nde bana çeşitli hediyelerle gelirdi. Aynı şekilde Anneler Günü akşamı da ben çocuklarımı yemeğe davet ediyordum. Bu anlamlı günde güzel bir tablo oluşturuyorduk. Maalesef bu Anneler Günü'nde bu güzel tabloyu yaşayamadım. Daha doğrusu gözünü para bürümüş işveren bu anlamlı günü bize çok gördü ve biricik oğlumuzu bizden ayırdılar" dedi.

Bir diğer şehit madenci İbrahim Duman'ın babası İsmail Duman da eşi Seher Duman ile birlikte evladının kabrini ziyaret etti. Gözyaşını tutamayan çift, üzüntülerinin eksilmediğini herkesin mutlu olduğu Anneler Günü'nde evlat acısını yaşadıklarını söyledi. Anne Seher Duman, "Benim çocuğum her Anneler Günü'nde eve gelirken eli boş gelmiyordu. Her seferinde bana ya bir giysi ya da çiçek getiriyordu. Boynuma sarılıp 'benim canım annem beni büyüttün. Ben var isem senin sayende varım. Seni ve babamı canımdan çok seviyorum' diyerek beni de duygulandırıyordu. Artık boynuma kim sarılacak? Ne acı ki onsuz ilk Anneler Günü'nde ben onun mezarına sarılıyorum" dedi.

Babası İsmail Duman da oğlu İbrahim Duman'ın ailesine çok bağlı biri olduğunu belirtti.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...