Liberya'da Ebola salgını sona erdi

/ Kaynak: AA
Liberya'da Ebola salgını sona erdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ülkenin Ebola virüsünün azami geçiş süresinin iki katı olan 42 günlük süreyi vaka olmadan atlattığı ve salgının sona erdiği açıklandı

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, Liberya'nın, Ebola virüsünün azami geçiş süresinin iki katı olan 42 günlük süreyi vaka olmadan atlattığı belirtildi. Açıklamada, Liberya'da geçen ağustos ve eylül aylarında bazı haftalarda 400 vakanın tespit edildiği vurgulanarak, son 6 haftada ülkede yeni vakaya rastlanmadığı kaydedildi. Ebola virüsünden Liberya'da 10 bin 564 vakada, 4 bin 716 kişi hayatını kaybetti.
EBOLA VİRÜSÜ 11 BİN 22 CAN ALDI
DSÖ'den yapılan açıklamada, salgının devam ettiği Gine ve Sierra Leone ile birlikte Batı Afrika'da Ebola virüsü nedeniyle bugüne kadar 11 bin 7 kişinin öldüğü ve 26 bin 648 Ebola vakası tespit edildiği kaydedildi. Batı Afrika dışında Ebola virüsünden Mali'de 8 vakada 6, Nijerya'da 20 vakada 8 ve ABD'de 4 vakada 1 kişi hayatını kaybetmiş, İngiltere, Senegal ve İspanya'da birer vaka saptanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...