Bakan Müezzinoğlu: 'Temiz havayı teneffüs etmeliyiz'

/ Kaynak: İHA
Bakan Müezzinoğlu: 'Temiz havayı teneffüs etmeliyiz'

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Dünya Sağlık için Hareket Günü'nde bisiklete binip yürüyüş yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı hayatın formülünü verdi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı hayata dikkat çekmek için sabah saatlerinde Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki Hüdavendigar Kent Parkı'na geldi. Yürüyüş yapan ve bisiklete binen Müezzinoğlu'na Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan sporun ardından sağlıklı hayatın formülünü veren Müezzinoğlu, "Birey olarak sağlıklı olmak için üç başlığa dikkat etmemiz gerekiyor. Birincisi, tütün ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalıyız. İkincisi, sağlıklı beslenmemize dikkat etmeliyiz. Üçüncüsü, temiz havayı teneffüs etmeliyiz. Aldığımız her nefesin temiz olması lazım. Süt, ayran gibi içecekler içmeliyiz. Akşam yemeğini ailecek yiyebiliyorsak sağlıklı bir ailenin bireyi oluruz. Bütün bunları yaparsak sağlıklı toplumun adımlarını da atmış oluruz" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün de sağlığı üç kelime ile özetlediğini ifade eden Müezzinoğlu, bunların ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olmak olduğunu söyledi.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...