Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Bayan güreşçinin dövülmesine göz yumamayız"

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
"Bayan güreşçinin dövülmesine göz yumamayız"

TÜRKİYE Haberleri  / CHA

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, antrenör Engin Bakay'ın, Türk asıllı Bulgar vatandaşı Elif Filipova'yı minder ortasında tekme-tokat dövmesiyle ilgili "Göz yummayız, rıza göstermeyiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bayan güreşçinin antrenörünce dövülmesiyle ilgili "Göz yummayız, rıza göstermeyiz" dedi. Yalova'da, 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası'nda, Milli Takım'da da görev yapan Burdur Emniyetspor Antrenörü Engin Bakay'ın, Avcılar Belediyespor adına güreşen Türk asıllı Bulgar vatandaşı Elif Filipova'yı minder ortasında tekme-tokat dövdüğünün basına yansımasının ardından konuşan Spor Bakanı Suat Kılıç "Göz yummayız, rıza göstermeyiz." dedi. Atatürk'ün Ankara'ya gelişi adına düzenlenen 74. Atatürk Koşusu'nun başlama atışını yapan Spor Bakanı Kılıç, Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonasında yaşanan olayla ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıç yaşanan olayların henüz kendilerine intikal etmediğini ifade ederek "Sporcu olması durumu değiştirmez, polis olması, devlet memuru olması, kamu görevlisi olması ya da olmaması durumu değiştirmez. Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz. Kadına karşı şiddete karşı çıkmakla kalmıyor lanetliyoruz. Dolayısıyla kimden geldiği, nereden geldiği, kimi hedef aldığı önemli değil. Kadını hedef alan şiddetin her türlüsü ile her zeminde mücadele etme kararlığımız apaçık ortadır. Eğer ki bunu yapan bir spor adamı ise, bir spor insanı ise sporun ahlakından, sporun disiplininden, sporun erdeminden nasibini almadığı, alamadığı ortadır. Biz bize düşen bir yönü varsa gereğini yerine getirme noktasında en ufak bir tereddüt yaşamayız." dedi. Bayan sporcunun, aldığı darbelerin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldığı, antrenör Engin Bakay'ın ise emniyette gözaltında alındığı, Güreş Federasyonu yetkililerinin araya girmesi sonucu sporcunun şikayetini geri almasıyla da gece saatlerinde serbest bırakıldığı iddiası basında yer almıştı.

TÜRKİYE
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...