Galatasaray evinde, Beşiktaş deplasmanda kazanıyor

Galatasaray evinde, Beşiktaş deplasmanda kazanıyor

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'de yarın derbide Beşiktaş'ı konuk edecek lider Galatasaray, bu sezon ligde sahasında sadece 1 maç kaybetti

Süper Lig'de son iki haftaya lider giren sarı-kırmızılı takım, bu sezon hanesine yazılan 73 puanın 39'unu Türk Telekom Arena'daki maçlarda topladı. Galatasaray, geride kalan 32 haftada Fenerbahçe ile iç sahada en fazla puan toplayan iki ekipten biri oldu.
Ligde şampiyonluk yarışından kopan Beşiktaş ise bu sezon deplasman maçlarındaki etkili performansıyla dikkati çekti. Siyah-beyazlı takım, topladığı 66 puanın 37'sini dış saha maçlarından çıkartarak bu alandaki en başarılı takım olarak zirvede yer aldı.
- Galatasaray evinde bir maç kaybetti
Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon Türk Telekom Arena'da sadece bir maçta yenildi. Sarı-kırmızılı takım, sahasında oynadığı 16 maçtan 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrıldı. Evindeki tek yenilgisini 3-0'lık skorla Trabzonspor karşısında alan Galatasaray'ın sahasında puan kaybettiği diğer maçlar ise berabere biten Eskişehirspor, Bursaspor ve İstanbul Başakşehir müsabakaları oldu. Sarı-kırmızılılar, dış saha karşılaşmalarında ise 11 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 34 puan topladı.
Galatasaray, Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda 30 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü. Deplasman müsabakalarında 27 kez ağları havalandıran "Cim Bom", 17 kez de topu ağlarından çıkarttı.
- Beşiktaş deplasmanda 12 maç kazandı
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon dış sahada yaptığı 16 maçın 12'sini kazandı, 1'inde berabere kaldı ve 3'ünde mağlup oldu. Deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'a 3-2, Eskişehirspor ve Fenerbahçe'ye de 1-0'lık sonuçlarla mağlup olan siyah-beyazlı takım, dış sahadaki tek beraberliğini 1-1 ile Akhisar Belediyespor karşısında aldı. Stadı yapım aşamasında olduğu için iç saha maçlarını bu sezon farklı statlarda oynayan Beşiktaş, ev sahibi olduğu maçlardan ise 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrılarak 29 puan kazandı. Rakip sahalarda çıktığı maçlarda 25 gol atan siyah-beyazlı takım, ağlarında ise 11 gol gördü. İç sahada ise 28 kez topu ağlarla buluşturan Beşiktaş, kalesinde 18 gole engel olamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...