Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ramadi'ye ilk askeri operasyon başladı

Ramadi'ye ilk askeri operasyon başladı

DÜNYA Haberleri

Irak'ta IŞİD'in 17 Mayıs'ta ele geçirdiği Ramadi'yi geri almak için ilk askeri operasyon başlatıldı. Ordu, kentin Husaiba bölgesinde denetimi sağladı.

Ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, El Haşd Şabi ve aşiret güçlerinin desteklediği Irak Ordu birlikleri, Anbar vilayetinin merkez kenti Ramadi'ye ilk askeri harekâtı başlatarak şehrin doğusundaki Husaiba bölgesini IŞİD'den geri aldı.
nbsp;
Kaynaklar, IŞİD militanlarından geri alınan Husaiba'da kontrol sağlandıktan sonra buradaki karakolun yeniden açıldığını, askerin Ramadi'ye doğru ilerlemesine devam ederek Cuveybe bölgesine yürüdüğünü ve halen iki taraf arasında şiddetli çatışma yaşandığını belirtti.
nbsp;
Irak ordusu harekete geçti
nbsp;
Yerel ve askeri kaynaklara dayandırılan habere göre, Ramadi yakınlarındaki bir askeri üsten Irak ordusu ve ona destek veren çoğu Şiilerden oluşan Haşd El Şabi milisleri IŞİD kontrolündeki bölgelere doğru harekete geçti.

Ramadi'ye ilk askeri operasyon başladı

Anbar Eyalet Meclisi üyesi Azzal Ubeyd, Ramadi'nin IŞİD'in eline geçmesinin ardından yüzlerce ordu mensubu ve Şii milisin daha önce Habaniye askeri hava üssünde toplandığını ve zaman zaman Ramadi'ye ilerlemeye çalıştığını söyledi.

Ramadi, 17 Mayıs'ta tamamen IŞİD'in kontrolüne geçmişti. Yerel polis ve ordu güçlerinin geri çekilmesi üzerine IŞİD, Ramadi'nin tamamında kontrolü sağlamış, örgüt üyeleri kentteki benzin istasyonu ve birkaç hükümet binasını ateşe vermişti.

Örgüt, Anbar eyaletinde Felluce'ye ilerleyerek başkent Bağdat'a ulaşmaya çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...