Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray ve Beşiktaş bitime 2 hafta kala Arena'da kapışıyor!

Galatasaray ve Beşiktaş bitime 2 hafta kala Arena'da kapışıyor!

SPOR Haberleri

Süper Lig'in kalbi bu akşam TT Arena'da atacak.

Ligin bitimine 2 hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde bulunan Galatasaray, Beşiktaş karşısında da kazanarak şampiyonluk yolunda büyük avantajını korumak istiyor. Kartal da galibiyete ulaşarak yarın Fenerbahçe'nin mağlubiyet haberini bekleyecek ve Şampiyonlar Ligi hedefi için son haftaya bakacak. Galatasaray bu akşam taraftarının da desteğiyle 3 puana ulaşır ve yarın Fenerbahçe puan kaybederse ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğa ulaşacak. G.Saray'da Chedjou; Beşiktaş'ta Gökhan, Motta, Veli, Tolga ve İsmail sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek. Saat 20.00'de başlayacak sezon finalini hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Mücadele LigTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Şampiyonluk yemini ettiler
Galatasaray'da zorlu Beşiktaş derbisi öncesinde nefesler tutuldu. Alınacak 3 puanla şampiyonluğu büyük ölçüde garantileyecek olan sarı-kırmızılılar hafta boyunca bu hedef için hırsla çalıştı. Dünkü taktik idmanı öncesinde kaptan Selçuk İnan ve takım arkadaşları toplanarak şampiyonluk yemini etti. Selçuk İnan, bu noktaya kadar gelmişken 4. yıldızı bırakmayacaklarını belirterek, "Taraftara galibiyet borcumuz var. Beşiktaş karşısında terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Şampiyon olarak yine tarihe geçmek bizim elimizde" ifadelerini kullandı. Sarı-kırmızılı futbolcular daha sonra Hamza Hamzaoğlu'nun yanına giderek Beşiktaş galibiyeti için hocalarına söz verdi. Sarı-kırmızılıların hocası oyuncularının bu hırsından dolayı büyük memnuniyet duyarken, "Size güveniyorum. Bu şampiyonluk hepimizin hakkı" diyerek teşekkür etti. Hamza Hamzaoğlu daha sonra Beşiktaş karşılaşması için uyarılarda bulunurken son taktiklerini verdi.

Taraftarlar şova hazır
Derbi maçları öncesi yapılan başarılı tribün gösterileriyle dikkati çeken G.Saray'da, Beşiktaş müsabakasında da bu gelenek devam edecek ve yapılacak koreografi dünyada bir ilk olacak. Tüm taraftarların katılacağı bir görsel şölene imza atılacak ve böylece sarı-kırmızılılar Barcelona'dan sonra bir ilki gerçekleştirecek.

Albayrak: Böyle hırs görmedim
Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak, Beşiktaş ile oynanacak olan kritik maçtan önce iddialı konuştu. Albayrak, "Hamza Hoca 2-3 kez düdük çaldı. Kimse idmanı bitirmek istemedi. Hırs geldi takıma. Florya'dan ayrılmayacağım. Bazen uyuyamayınca bahçede tur atıyorum. Futbolcular da geliyor" ifadelerini kullandı.

5 maçtır gole kalesini kapadı
Galatasaray, ligde oynadığı son 5 karşılaşmasını gol yemeden kazanarak önemli bir seri yakaladı. Cimbom, Gaziantepspor (1-0), Akhisar Belediyespor (2-0), Torku Konyaspor (1-0), Mersin İdmanyurdu (1-0) ve Gençlerbirliği (1-0) müsabakalarını firesiz geçmeyi başardı. Galatasaray son 5 karşılaşmasında kalesine duvar örüp gol yemedi.

BİLİC İLK DERBİ ZAFERİNİN PEŞİNDE
Tahriklere kapılmayın
"Derbilerde yenilmemizin sebebi oyuna çabuk gelmemiz. Saha dışı faktörlere aldanmazsak galibiyete bir adım daha yaklaşırız"
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic giderayak siyah-beyazlı taraftarlara unutamayacakları bir derbi galibiyeti kazandırmanın hesaplarını yapıyor. İlk maçta Veli Kavlak'ın kırmızı kart görmesiyle sonuçlanan Veli-Sneijder tartışmasını kampta tekrar tekrar gösteren Bilic, futbolcularından tahriklere kapılmamasını istedi. Büyük maçlarda rakip baskısı karşısında direnç gösteremediklerini ifade eden Hırvat çalıştırıcı, "Bu sezon oynadığımız 3 derbide de hemen hemen aynı olayları yaşadık. Rakiplerimiz oyunun psikolojik yönünü bizden daha iyi oynuyor. Melo, G.Saray'da bu işi ustalıkla yapan bir isim. Oyunun sıkıştığı durumlarda saha dışı faktörlere başvuruyorlar. Bunlara aldanmayın, oyuna gelmeyin" diye konuştu. G.Saray'ın bir an önce gol bulabilmek için saldıracağını sözlerine ekleyen Bilic, "Gol bulamadıkça stres yaşayacaklar. Bu da hata yapmalarına sebep olacak. Yasin ve Sneijder'i kilitlersek maçı kazanırız" ifadelerini kullandı. ­­
Hüseyin EROĞUL


Demba Ba rekor aşkına
Bu sezon kariyerinin en golcü sezonunu geçiren ve peş peşe rekorlar kıran Demba Ba, derbide bir gol daha bulması halinde Pascal Nouma'yı geride bırakarak bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını ele geçirecek. Süper Lig'de 18 gol atan Senegalli yıldız, toplamda ise 27 gol kaydetti.
Töre-Motta kadroda yok
Beşiktaş'a G.Saray maçı öncesi iki moral bozucu haber geldi. Önceki gün kendini iyi hissettiğini söyleyen ve oynaması beklenen Gökhan Töre'nin dünkü son kontrolünde dizindeki ağrının sürdüğü görüldü. Ramon Motta'nın da kasık ağrılarının devam ettiği belirtildi. Her iki futbolcu da derbi öncesi kadrodan çıkartıldı. nbsp;
Mali kongre heyecanı
Beşiktaş'ın 2014 yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu saat 10.00'da İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kongreye katılan üyelerin görüşlerinin ardından yönetim kurulunun idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı ibra edilmesi oya sunulacak. Toplantıda ayrıca, yönetim kurulunun 2015 bütçesi de oylanacak.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...