Rıdvan Dilmen'den çarpıcı derbi yorumu

Rıdvan Dilmen'den çarpıcı derbi yorumu

SPOR Haberleri

Galatasaray-Beşiktaş derbisinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulunan Rıdvan Dilmen, ilginç bir de örnek verdi.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın derbi mücadelesinde Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği maçın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu.

İşte Dilmen'in tespitleri...

ATANIN - TUTANIN İYİ OLACAK
Yıllardır derbileri izleriz. Derbilerde ev sahibi takımlar baskılı başladı. 11. dakikada golü buldu. Sonra inisiyatif Beşiktaş'a geçti. Galatasaray, : "Ben 5 haftadır gol yemiyorum ve ahtapot gibi bir kalecim var" diyor. Ben hep şunu derim. Şampiyon olacaksan atanın tutanın iyi olacak. Galatasaray, atıyor, tutuyor, mücadele ediyor.

"ŞAMPİYO" DİYEBİLİRİZ
Şampiyonluk için hiç bir zaman iddialı konuşmam ama artık şampiyonluk için sadece "N" kaldı. "ŞAMPİYO" diyebiliriz. Fenerbahçeli oyuncular şimdi büyük baskı altına da girdi. Belki yarın akşam burada Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlama programı yapacağız.

SAVAŞIYORLAR
Beşiktaş'ın ilk yarıda direkten dönen bir topu var. İkinci yarında Muslera'nın çok kritik kurtarışları vardı. Muslera, sezona damgasını vurdu. Savunmada da Chedjou yok ama Hakan tecrübesiyle çok önemli işler yaptı. Galatasaraylı oyuncular iyi top oynamıyor belki ama çok savaşıyorlar.

NET KIRMIZI KART
Net kırmızı kart penaltı ama Hüseyin Göçek vermedi. Demba Ba'nı pozisyonunda kale arkasından bakınca penaltı yok gibi gözüküyor. Atılması gereken oyuncu var mıydı? Vardı ama her hafta aynı şeyi söylemek istemiyorum.

MUSLERA MÜTHİŞ SEZON GEÇİRDİ
Galatasaray inanılmaz derecede savaşarak, kalecisinin muhteşem bir sezon geçirmesiyle, Burak'ın Yasin'in Sneijder'in zaman zaman devreye girmesiyle son 6 haftada ayakta kaldılar. Rakiplerini de tam tersi büyük düşüş içine girdiler.

5-1'LİK MAÇTA BİLE OLMADI
Galatasaray, 1-0 öne geçtikten sonra yaslanmaya başladı. Maç berabere gitseydi o şekilde devam etmezdi. Ben kendi oynadığım zamanlarda bile tek kale oynadıp 4-0 kazanmışlığını görmedim. Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 5-1 yendiği maçta bile Fenerbahçe oynadı Galatasaray gol attı.

EMRE YUTKUNMASI LAZIMDI
Hamza Hoca haklı olduğu konuda Emre'yi yaptığı saygısızlık sebebiyle kadroya almadı. Ama cezayı Emre'ye mi yoksa takıma mı verdi? Yarın Fenerbahçe maçı kazanırsa Burak'ı haftaya Rize'ye götürmeyecek mi? Hiç şansı yok. Ben de yaptım aynı hataları. Bu tecrübe işi. Keşke yutkunsaydı Emre'yi. Burak'ı çok seviyorum. Bunu da her fırsatta söylüyorum ama Burak bunu yapmayacak.

SİYAHLA BEYAZ GİBİ
Galatasaray, sezon başından bu yana sihayla beyaz kadar fark etti. Nisan ayı itibariyle Beşiktaş'ın ve Fenerbahçe'nin atanları ve tutanları geriye giderken Galatasaray'ın atanları ve tutanları performanslarını arttırdı ve lig bu hale geldi.

RİZE'YE "Z" TAKIMI GİDEBİLİR
Fenerbahçe, yarın puan kaybederse Hamza Hoca, Rize'ye "Z" takımını götürecektir. Çünkü artık kupa finalinde oynayacakları Bursaspor maçını düşünmeye başlayacaktır. Hamza Hoca'nın böyle bir şeyi hayal ettiğini düşünmüyorum. Çok önemli bir sınavdan geçti. Allah da yardım etti. Tabii ki oyuncular da çok özverili davrandı.

GİDECEĞİNİN GÖSTERGESİ
Bilic, en azından bir derbi kazanabilirdi ama ben Bilic'in başarısız olduğunu gerçekten düşünmüyorum. Türk Telekom Arena'daki ortamı gördün. Yorulduğunu hissetmiyorsun. Taraftar oyuncuyu itiyor. Fenerbahçe'nin en büyük problemi taraftar baskısından yoksun oluşudur. Kim antrenör olur bilmiyorum. Vodafone Arena ile birlikte Beşiktaş ambargo koyacaktır. Bilic'in maç sonu açıklamaları gideceğinin göstergesi.

DUYUM ALMIŞTIM
Bilic, gül gibi takım bırakıyor. Gökhan Töre'yi futbolcu yaptı. Herkese birşeyler kattı. Verilen bütçeye göre en iyi takımı kurdu. Bilic, bende çok olumlu bir iz bırakıp gidecek. Ben Beşiktaş kulübünün yerinde olsam hiç tartışmam %100 Bilic ile devam ederim. Ben 4,5 ay önce eleştirildim. Ben duyum almıştım, West Ham United ile görüştüğü konusunda.

FARKA BAKIN
Galatasaray'da 3 başkan adayı vardı ve hepsi de "Hamza Hoca ile devam edeceğiz" dedi. Güvene bakın. Tek bir yönetici çıkıp "Bilic ile devam edeceğiz" demedi. Bir tanesi çıkıp zorunlu olarak söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...