Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TİKA'dan Polonya'daki Tatarlara destek

/ Kaynak: AA
TİKA'dan Polonya'daki Tatarlara destek

GÜNDEM Haberleri  / AA

TİKA, Polonya'da Tatarların yoğun olarak yaşadığı Suhovova kasabasındaki Tatar Kültür Merkezini yeniledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Polonya'da Tatarların yoğun olarak yaşadığı Suhovova kasabasındaki Tatar Kültür Merkezini yeniledi. TİKA, Polonya'da yaşayan Tatarların kültürel kimliklerinin korunması amacıyla "Polonya Tatarları Kültürel ve Kurumsal Kapasite Artırım Programı"nı hazırladı. Program kapsamında ilk etapta Polonya Tatarlarını bir çatı altında toplayan Polonya Müftülüğüne destek amacıyla 3 proje hayata geçirildi.
TİKA, Varşova'da bulunan Müslüman mezarlığının çevre düzenlemesini yaptı. Mezarlığın bulunduğu alana mescit, gasilhane, abdesthane ve imam evi inşa edildi.
Polonya'nın kuzeydoğusunda Tatarların yoğun olarak yaşadıkları Suhovova kasabasında bulunan Tatar Kültür Merkezi, TİKA tarafından yenilendi. Program kapsamında ayrıca Tatarların 16. yüzyılda ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen Bohonoki köyünde bulunan ahşap mescidin çevre düzenlemesi yapıldı.
- Törenle hizmete açıldı
Kültür merkezi ve tarihi mescidin açılışı dolayısıyla Türkiye'nin Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Polonya Tatar Müftüsü Tomas Miskeviç ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla tören düzenlendi.
Törende 3 dinin temsilcisi tarihi mescitte bir araya gelerek dünyada barış ve adalet için dua etti.
Açılış töreninde konuşan Büyükelçi Özcan, İslam'ın barış ve esenlik dini olduğuna vurgu yaptı. Özcan, TİKA'nın sadece Polonya'da değil dünyanın 140 ülkesinde projeler gerçekleştirerek, yaptığı eserleri kullanıcılarına teslim ettiğini söyledi.
TİKA Başkan Yardımcısı Maskan da kurumun dünyanın 140 ülkesinde faaliyet yürüttüğünü, Polonya'da yaşayan Tatar Müslümanlarının haklarının korunması için de Türkiye'nin elinden gelen desteği sağlayacağını belirtti.
Miskeviç ise Tatar kimliğinin korunması için Türkiye'nin verdiği desteğin önemine değindi. Miskeviç, TİKA'nın Tatar Müslümanlarını yalnız bırakmaması gerektiğini ifade ederek, projelerden dolayı kuruma teşekkür etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...