Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mehmetçik kurtardı!

/ Kaynak: İHA
Mehmetçik kurtardı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Van'ın Başkale ilçesindeki bir vadide mahsur kalan Afganistan ve Pakistan uyruklu 130 kişiyi Mehmetçik kurtardı.

Türkiye-İran sınırının güvenliğini sağlayan Başkale 4. Hudut Tabur Komutanlığı Sualtı Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, termal kameralarla keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında bir grubun yurda izinsiz girdiğini belirledi. Kaçakların sınır hattında bir vadide mahsur kaldığını tespit eden Mehmetçik, bölgeye operasyon düzenledi. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düştüğü bölgeye bir saatte ulaşan askerler, Afganistan ve Pakistan uyruklu 36'sı çocuk 130 sığınmacıyla karşılaştı. Soğuktan donmak üzere olan çocukları battaniyelere sarıp ve yabancı uyruklu kaçaklara üzerlerindeki parkaları giydiren Mehmetçik, onlara Sualtı Hudut Bölüğünde misafir ederek, yemek, çay ve süt ikramında bulundu.

Başkale Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından yatılı ilköğretim bölge okulunun yatakhanesinde misafir edilen kaçak şahısların, sınır dışı işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderileceği öğrenildi.

BİR HAFTADA 350 SIĞINMACI YAKALANDI

Türkiye'nin İran'la en uzun sınırına sahip Van'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 6. Hudut Alay Komutanlığı ekiplerince titizlikle yürütülen hudut emniyeti faaliyetlerinde son bir haftada 350 şahsın yakalandığı belirtildi. Zorlu arazi şartları ve iklim koşullarında Türkiye-İran sınır hattını gece gündüz kontrol altında tutan hudut birlikleri, kaçakçılık faaliyetlerinin yanı sıra sınırı izinsiz geçmek isteyenlere de göz açtırmıyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...