Kurtulmuş, 'Kim çözüm sürecine zarar verirse...'

/ Kaynak: DHA
Kurtulmuş, 'Kim çözüm sürecine zarar verirse...'

Politika Haberleri  / DHA

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecine ilişkin kritik bir uyarıda bulundu.

Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesinden yayın yapan Rudaw TV'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, seçimler, çözüm süreci ve HDP'nin yüzde 10 seçim barajını geçip geçmemesi ile ilgili tartışmaları değerlendirdi. Kurtulmuş, Türkiye'de, Türkler, Kürtler ve diğer halkların gökyüzünden yere düşmediğini, 1000 yıllardan bu yana birlikte yaşadıklarını anlatırken, "Burada kardeşçe birlikte yaşamışız, sonuna kadar da kardeşçe yaşayacağız" dedi. Seçim sonrası ilk hedeflerinin yeni bir anayasa hazırlamak olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şöyle dedi:

"İlk hedefimiz yeni bir anayasa yapmak. Bunu sadece Ak Parti'nin değil, bütün milletin anayasası olarak yapmak istiyoruz. Halkın yeni anayasa konusunda bize yüklediği bu sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Eğer 400 milletvekili alır ya da büyük çoğunluğunu elde edersek o zaman yeni anayasa yapma konusundaki sözümüzü yerine getiririz. Bu sadece Ak Parti'nin değil, bütün milletin anayasası olacak. Ak Parti, HDP'nin yüzde 10 seçim barajını geçmesi ya da geçmemesi üzerine siyaset yapmıyor. Bütün siyasi yaşamımda siyasetin önündeki barajların kaldırılmasını istemişimdir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan iken 2003 tarihinde seçimin önündeke barajın kaldırılmasını teklif etti ama o zaman başta BDP başta olmak üzere hiç kimse yanaşmadı. O zaman destek verselerdi yüzde 10 seçim barajını ortadan kaldıracaktık."

"FUTBOL OYNARKEN 80'İNCİ DAKİKADA ELLE OYNAYALIM DİYEMEZSİNİZ"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, seçim barajı üzerinde siyaset yapmadıklarını anladırken ifade ederek, "HDP, aşar ya da aşmaz. Biz HDP'nin baraj altında kalması için siyaset yapmıyoruz. Böyle bir şey olsa da dünyanın sonu değil. 2002 seçimlerinde DYP sonra MHP baraj altında kaldı, sorun çıkmadı. Dünyanın sonu değil, bu yasayı biz çıkarmadık. Biz futbol oynuyoruz, bunun yasa ve kuralları var. 80'inci dakikada 'Artık ayak ile değil, elle oynayacağız' diyemezsiniz. İstesek de, istemesek de yasa gereği bütün partiler yüzde 10 seçim barajına tabidir. Her parti aldığı oy ve kazandığı sandalye kadar Türkiye siyasetinde yer alır" dedi.

Kurtulmuş, 'Çözüm süreci' ve HDP'nin barajı aşmaması durumunda çözüm sürecinin sekteye uğrayıp uğramaması ile ilgili soru üzerine, "HDP ve AKP, çözüm ve barış sürecinin sahipleri değil. Bu sürecin sahibi halktır. 77 milyon barış sürecine karşı sorumlu, hepsi bu sürecin sahibidir. Bu sürece kim zarar verirse halk onu cezalandırır. 6-8 Ekim olaylarında yaşananları hatırlıyoruz, HDP o olaylar nedeniyle nasıl köşeye sıkıştı. Kendi seçmenleri bile HDP'nin yanlış yaptığını söyledi" diye konuştu.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...