Yeni kıyafetlerdeki gizli tehlike

Yeni kıyafetlerdeki gizli tehlike

SAĞLIK Haberleri

Daily Mail'de yayınlanan bir araştırmaya göre, uzmanlar yeni alınan kıyafetlerin yıkanmadan giyilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Yeni alınan kıyafetlerde, kırışıklığı önlemek için kullanılan kimyasallar, alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor. Ayrıca bu kumaşlar böcek ve haşerelerin yaşaması için uygun bir ortam oluşturabiliyor. nbsp;Mağazalarda yeni ve kırışık olmayan bir görüntü elde etmek için kullanılan kimyasallar, deride kaşıntı ve çeşitli alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor. Bunu önlemek için uzmanlar, alınan kıyafetlerin eve gelir gelmez yıkanmasını öneriyor. Aynı zamanda kıyafetlerin boyamalarının da tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar, cilt tahrişinin yanısıra kanser riskini de artırdığını söylüyor. Hatta bazı uzmanlar kıyafetler bir kere yıkandığında hala üzerinde kimyasal kalabileceğinden, iki kere yıkanmasının daha sağlıklı olacağı görüşünde.


Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...