Erdoğan NYT'ye çok sert çıktı, 'Sen kimsin, haddini bil'

Erdoğan NYT'ye çok sert çıktı, 'Sen kimsin, haddini bil'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Başkanlık Sistemi İçin Ülke Örnekleri ve Başkanlık Sisteminin Temel Dinamikleri" Paneli'nde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bu sempozyumda ortaya konacak görüşlerin ülkemiz için ufuk açıcı olacağına inanıyorum. Biz bu coğrafyada hep değişimci reformcu adımlar attık. Selçuklu ve Osmanlı'ya bakın.

"DEVLET İLE MİLLET ARASINDAKİ BAĞLARI DOKUDUK"
nbsp;
Geçtiğimiz 12 yıl 100 yıllık modernleşme meselelerini çözmekle geçti. Bu dönemde sadece geçmişte ülkeye verilen zararları telafı etmedik. Devletle millet arasındaki bağları dokuduk. 12 yıl boyuncva bu ülkede siyasetçilerin itibarı bizden önce hep yerlerde sürünüyordu. Sistem tıkanmış ve sıkıntılar vardı. Biz bu süreçte bunu telafi etmek. Bunun gayretiyle boğuşarak bir süreç geçirdik. Bu ülke bu millet vesayet odaklarının darbecilerin oyuncağı haline getirildi. Dünyayı yöneten bu millet bunları yaşarken IMF memurlarının iki dudak arasına bakar hale gelmişti. Ama şimdi IMF, Türkiye'den borç isteyecek hale geldi. Başkanlık sisteminin özelliğinde ben bunu görüyorum. O dik duruşu sağlayarak birilerine prim çıkmaz.
nbsp;
"DIŞARIDAN BAKAN İTHAL ETTİLER"
nbsp;
Bu ülkede petrol çıkmıyor, onu dışarıdan alıyoruz da. Bu ülkede bakan ithal ediliyordu, böyle zamanları gördük. Geldi de ne yaptıysa, bundan sonra da onu yapacaklar. Niye, onlar kendi iradeleriyle yönetmezler. Malum yerlerden talimat alarak süreci devam ettirirler. Millete efendilik etmek isteyen yüzlerce diktatörü milletin başına musallat ettiler. nbsp; Kapalı kapılar ardında nice oyunlar oynandı. İktidarlarını sürdürmek isteyenler, mafyayla, teröristle anlaşmaktan hiç çekinmedi. Dış güçlerle ittifak kurdular. Çünkü millete inanmıyor, güvenmiyorlardı. Bu milletin gerçek sahiplerini hep küçümsediler. Milletin sesini iktidara taşımak isteyenleri bertaraf ettiler. Hatta rahmetli Menderes gibi dar ağacına çıkarmaktan da çekinmediler. Hamd olsun milletimizin destekleriyle iktidara geldik.
nbsp;
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, NEW YORK TİMES GAZETESİNE SERT ÇIKTI
nbsp;
Şunu bilmemiz lazım, bizim iktidarımız milletimizin iktidarı. Amerika'da NYT yine edepdışı yazıyla Erdoğan'ın Türkiye'sinde şu oluyor bu oluyor diye gönderme yapmış. Sen bir gazetesin, ya sen kimsin haddini bileceksin. Erdoğan'ın Türkiye'sinde baskılar var, bu baskılara ABD'nin şunun bunun yardımıymış. Sen kimsin haddini bil. Sen ABD yönetimine karşı böyle birşey yapabilir misin? Biz devlet ve milletle bağımızı güçlendirdikçe darbeciler rahatsız oldu. Türkiye'deki malum medya grubu da bu vesayetlerini sürdürmek istiyorlar. Özellikle Batı destekli bir süreç. Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi bu darbecilerin takatlerinin tamamen bitişi olacaktır. Bu tarihi değişimle menfaat şebekelerini yıkıp, yeni Türkiye'nin önünü açmış olacağız.
nbsp;
"NİYE TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMASIN?"

nbsp;
Türkiye bu talebiyle bir alt lige inmeye değil bir üst lige çıkmayı işaret ediyor. Niye Türk tipi başkanlık sistemi olmasın. Amerika'da bir çok başkanlık sistemi var. Çünkü hiçbiri birbirine benzemiyor. Önemli olan genel çerçevede düzgün bir şekilde hareket edebilmektir. Türk tipi başkanlık sistemini geliştirebilecek potansiyelde olduğumuzu düşünüyorum. Bizim ısrarımızın sebebi istikrar ve güven ortamına sağlayacağı katkıdır. Bizim kendi ihtiyaçlarımıza ibirikimlerimize uygun şekilde başkanlık sistemine geçebileceğimize inanıyorum. Başkanlık sistemine karşı çıkmak adına Türkiye'nin istikrarına, yükselişine karşı çıkıyorlar.


##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...