Esad, Palmira için karşı saldırı başlattı

Esad, Palmira için karşı saldırı başlattı

DÜNYA Haberleri

Suriye rejim güçleri IŞİD tarafından önceki gün işgal edilen Humus'un doğusundaki antik Palmira (Tedmur) şehrinin geri alınması için saldırı başlattı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), orduya ait bir savaş uçağının, Palmira'da yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgeye düzenlediği saldırıda 15 sivilin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığı açıkladı. Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), rejime ait savaş uçaklarının, şehre yönelik yoğun hava saldırılarında, şehrin kuzey kesimi ile askeri güvenlik binasının hedef alındığını, bu bölgelerden yoğun duman tabakasının yükseldiğini bildirdi. Saldırılarda kaç kişinin öldüğü konusunda bilgi verilmedi. Suriye resmi haber ajansı önceki gün IŞİD'in Palmira'da 400'e yakın sivili öldürdüğünü iddia etmişti. Önemli petrol ve gaz sahalarının yakınında bulunan antik şehir, Rakka ve Deyru'z Zor kentine giden yollar üzerinde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...