Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küresel piyasaların gözü bu haberde!

/ Kaynak: AA
Küresel piyasaların gözü bu haberde!

Ekonomi Haberleri  / AA

Küresel piyasalar, yükselişe geçen dolar endeksine odaklanırken, ABD'de yoğun veri takviminin belirleyici olması bekleniyor.

nbsp;Küresel piyasalar, yükselişe geçen dolar endeksine odaklanırken, bugün ABD'de yoğun veri takviminin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

ABD'de dün resmi tatil nedeniyle piyasaların kapalı olmasına karşın uluslararası piyasada dolara olan talebin arttığı ve dolar endeksinin son bir ayın en yüksek seviyesi olan 96,73'e çıktığı görüldü. Analistler, bugün veri takviminin yoğun olduğunu belirterek artan dolar talebi ve yüzde 2,20 seviyesinde dengelenen 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin de izleneceğini ifade ediyor.

Avrupa tarafında da dün birçok ülke piyasalarında resmi tatil nedeniyle işlem yapılmazken, avro/dolar paritesinin düşüş eğilimini sürdürmesi dikkati çekti. Yunanistan ile ilgili belirsizliklerin gündemi meşgul etmeye devam ettiğini kaydeden analistler, düşüş eğilimindeki avro/dolar paritesinin pay piyasasını destekleyebileceğini ve satışları sınırlayabileceğini tahmin ediyor.

Asya tarafında bugün dolar/yen paritesi ve pay piyasalarında yükselişler görülüyor. Dolar/yen paritesi son 2,5 ayın en yüksek seviye olan 121,90'a kadar çıkarken, kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,25, Çin'de Şanghay endeksi yüzde 1,40 yükseldi.

Yurtiçinde, küresel piyasalarda artan dolar talebi ile dolar/TL 2,62'nin üzerine çıkarken, dün düşüşü eğilimini devam ettiren BIST 100 endeksi günü yüzde 1,44 azalışla 84.567 puandan tamamladı. Analistler, ABD'de yoğun veri takvimi ve dolar endeksinin seyrinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini belirterek, BIST 100 endeksinin 84.200 ve 83.700 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

15.30 ABD, nisan ayı dayanıklı mal siparişleri

16.00 ABD, 1 çeyrek konut fiyatları endeksi

17.00 ABD, nisan ayı yeni konut satışları

17.00 ABD, mayıs ayı tüketici güven endeksi

17.30 ABD, mayıs ayı Dallas Fed imalat endeksi

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...