Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray kan bağışında da şampiyonluğa koşuyor

/ Kaynak: İHA
Galatasaray kan bağışında da şampiyonluğa koşuyor

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Türk Kızılayı, sezon başından bu yana 136 bin 458 taraftardan kan bağışı aldı. Bu alanda da lider Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray.

Ülkemizin güvenli kan ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalarına aralıksız devam eden Türk Kızılayı, özel projelere de imza atıyor. Futbolun en sevilen sporların başında geldiği ülkemizde, futbol taraftarlarına yönelik gerçekleştirilen Kan Bağışı Ligi de bu projelerin en çok ilgi görenlerinden. Proje kapsamında gönüllü kan bağışçıları, eğer futbol ile ilgileniyorlarsa, kan bağışı sırasında hazırlanmış olan taraftar formlarında kendi takımlarını işaretliyorlar. Bu formlar kan bağışçılarının diğer resmi formları ile birlikte Türk Kızılayının veri tabanına kayıt ediliyor. Veri havuzunda biriken bilgiler o haftanın kan bağışlayan taraftar sayıları istatistiklerine yansıyor. Bu istatistikler Türk Kızılayı Kan Hizmetlerinin internet sitesinde yayınlanıyor.


EN ÇOK GALATASARAY TARAFTARI KAN BAĞIŞLADI
Türkiye Futbol Federasyonu'nun desteklediği projeye 2014-2015 futbol sezonunun ilk gününden bu yana kan bağışlayan taraftar sayısı ve futbol takımları ise şu şekilde sıralandı.


Galatasaray 46.985


Fenerbahçe 42.242


Beşiktaş 24.035


Trabzonspor 8.531


Bursaspor 5.319


Sivasspor 2.846


Eskişehirspor 1.477


Çaykur Rizespor 1.048


Torku Konyaspor 822


Balıkesirspor 729


Gaziantepspor 437


Akhisar Belediyespor 328


Antalyaspor 325


Kayseri Erciyesspor 308


Gençlerbirliği 246


Mersin İdmanyurdu 230


Kardemir D.Ç. Karabükspor 216


Elazığspor 184


Kasımpaşa 113


İstanbul Başakşehir 37


Kan bağışında ilk üç sırayı alan takımlar Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar tarafından Kan Bağışı Ligi Kupası ile ödüllendirilecek. İnsani değerlere dayanan bu tatlı rekabetin gerçek galibi ise, kan bağışları ile şifa bulan ihtiyaç sahipleri oldu.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...