Malezya'da bulunan toplu mezarlar sonrası soruşturma başlatıldı

/ Kaynak: AA
Malezya'da bulunan toplu mezarlar sonrası soruşturma başlatıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Malezya'da insan kaçakçılarıyla işbirliği yaptığından şüphelenilen yetkililer hakkında soruşturma açıldı.

İçişleri Bakanı Ahmed Zahid Hamidi, bazı yetkililerin Bangladeş ve Myanmar'dan kaçan göçmenleri yasa dışı yollardan başka ülkelere götüren insan kaçakçılarıyla işbirliği yaptığının belirlendiğini açıkladı. Hamidi, "Ormancılık Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Özellikle Tayland ile sınır bölgesinde araştırma yapıyoruz" dedi.
Malezya'nın kuzeyindeki ormanlık bölgede 11 Mayıs'tan bu yana sürdürülen operasyonlarda insan kaçakçılarına ait olduğu belirtilen 28 kampta 139 mezar ortaya çıkarılmıştı. Operasyonlar, 1 Mayıs'ta Tayland'ın güneyindeki Songkhla eyaletinde insan tacirleri tarafından kurulan gizli kamplarda 32 Arakanlı Müslüman'a (Rohingya) ait cesetlerin bulunmasının ardından başlatılmıştı.
Tayland hükümetinin ülkenin güneyindeki ormanlık alanda kamp kuran insan kaçakçılarına karşı operasyon başlatmasının ardından çoğunluğunu Myanmar'dan kaçan Arakanlı Müslümanların oluşturduğu göçmenler, teknelere bindirilmiş ve denizin ortasında kaderlerine terk edilmişti. Teknelerden bazıları Endonezya kıyılarına vurmuştu.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Güneydoğu Asya'da denizde terk edilmiş teknelerde hala yaklaşık 2 bin Arakanlı Müslüman ve Bangladeşli göçmen bulunduğu uyarısında bulunurken bölge ülkeleri, 1 Mayıs'tan bu yana 4 bin civarında göçmeni kurtardı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...