Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sanayicinin faturası %30 düşecek

Sanayicinin faturası %30 düşecek

Ekonomi Haberleri

Bakan Yıldız, enerji verimliliğini kömür, petrol, doğalgaz, nükleer enerji ve yenilenebilir enerjiden sonra 6'ncı yakıt olarak değerlendirdi.

OSMAN Çobanoğlu ZONGULDAK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji verimliliğini kömür, petrol, doğalgaz, nükleer enerji ve yenilenebilir enerjiden sonra 6'ncı yakıt olarak değerlendirdi. nbsp;"Enerji Verimli Sanayi" toplantıda konuşan Yıldız, enerji verimliliğinin sağlayacağı kazanımların sürdürülebilirliğine vurgu yaptı. Konutlarda, sanayide, ulaştırmada, tarımda ve daha birçok alanda kaliteyi düşürmeden enerjiyi en etkin şekilde kullanmayı ve Türkiye için önemli kazanımlar sağlamayı hedeflediklerini belirten Yıldız, "Başlattığımız proje kapsamında da hedefimiz; sanayicilerimizin enerji faturasını en az yüzde 30 azaltmak ve parasal olarak 10 yılda 65 milyar TL tasarruf etmek" diye konuştu. Yıldız, "Enerji verimliliğiyle alakalı şu ana kadar yaptığımız çalışmalar Türkiye'nin geleceği için son derece önemli katkılar. Onlarca projeyi sadece tasarruf yaparak gerçekleştirebiliyoruz. 7'den 77'ye enerji tasarrufunun hitap etmediği hiçbir alan yok. Biz yatırımın önünü açmasaydık, şu anda 9.5 saat elektrik kesintileri yapılacaktı" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...