4. yıldıza ulaşan Galatasaray, gözünü yeni sezona dikti

4. yıldıza ulaşan Galatasaray, gözünü yeni sezona dikti

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılılar şampiyonluk sonrasında elde edeceği 200 milyon lira gelirle yıldızlarını satmayacak ve yeni yönetimiyle önemli transferler yapacak

Süper Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, kazandığı sportif başarının yanı sıra önemli bir maddi gelirin de sahibi olurken yeni sezon öncesinde rahat bir nefes aldı. Maddi açıdan zor günler geçiren ve yüksek borcu ile dikkat çeken Galatasaray Süper Lig geliri, Şampiyonlar Ligi'ne katılma payı, lisanslı ürün satışı ve kombinelerle kasasına 200 milyon TL koyması bekleniyor. Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak olan Fenerbahçe gruplara kalamazsa sarı-kırmızılıların kasasına yaklaşık 15 milyon lira daha girmesini sağlayacak. Son zamanların en yüksek gelirine imza atması beklenen Galatasaray'da bu durum yeni yönetimin de elini güçlendirdi. Takımın yıldızları Wesley Sneijder, Felipe Melo ve Fernando Muslera'yı satmama kararı alan Başkan Dursun Özbek, tam aksine yeni transferlerle Galatasaray'ın gücüne güç katmayı planlıyor.
Yeni yıldızlar gelecek
Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için şimdiden çalışmalara başlayan sarı-kırmızılılarda Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, elde edilen şampiyonluk sonrasında "Bizim için öncelikli hedef Şampiyonlar Ligi olacak" demişti. Bu nedenle Başkan Dursun Özbek, yeni sezonda yabancı kontenjanında yaşanacak rahatlama nedeniyle de takıma iki yeni yıldız monte etmeyi planlıyor. Kulübün borcunu de düşürmeyi hedefleyen sarı-kırmızılı yönetim sportif başarıdan da asla ödün vermeyi düşünmüyor. 4. yıldızın gücünü hem maddi olarak hem de manevi olarak arkasına alacak olan Galatasaray yönetimi, yeni sezonda Avrupa'da ses getirecek bir Cimbom oluşturacak.
İki final de Bursaspor ile
Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen Galatasaray'ın, Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan etmesi sonrası, TFF Süper Kupa eşleşmesi de belli oldu. Kupa finalinde Galatasaray'ı evinde ağırlayacak olan Bursaspor, şampiyon olamasa dahi, rakibinin lig şampiyonluğunu elde etmesinden dolayı finalist olarak TFF Süper Kupa'da yerini alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...