Aziz Yıldırım aday olacak mı? Açıkladı

/ Kaynak: İHA
Aziz Yıldırım aday olacak mı? Açıkladı

SPOR Haberleri  / İHA

Aziz Yıldırım, hafta sonu yapılacak olan Genel Kurul ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu

Pazar günü yapılacak başkanlık seçiminde aday olduğunu açıklayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yeniden başkan seçilirse şike davasıyla ilgili mahkeme kararı açıklandığında olağanüstü kongre kararı alacağını duyurdu.

Basın toplantısı düzenleyen Aziz Yıldırım, hakkında gazetedeki ilanı görünce aday olmaya karar verdim duyurdu. Başkan Yıldırım, yeniden başkan seçilirse şike davasıyla ilgili mahkeme kararı açıklandığında olağanüstü kongre kararı alacağını da duyurdu. "Bırakmasan seni vururuz, vurdururuz diyorlar" diyen Aziz Yıldırım, tehditlerden korkmadığını söyledi ve meydan okudu. Başkan Yıldırım, " Ben 17 sene hiç kimseden korkmadım. Bu kulübe hiç kimseyi korku içerisinde sokmadım" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Başakşehir maçı sonrası Fenerbahçe otobüsüne yapılan yumurtalı taşlı saldırıyı gerçekleştirenleri ve bunu azmettirenleri çok iyi bildiklerini kaydetti ve bu kişileri "şerefsiz" diye niteledi.

"SORUMLU BENİM"

Aziz Yıldırım, kaçırılan şampiyonluğun sorumluluğunu da üstlendi. İsmail Kartal'a halen kefil olduğunu belirterek, "Suçlu benim. 50 milyon euro verseydim şampiyon yapardım. Kulüp batarken o zaman 'büyük başkan' mı diyeceklerdi" dedi.

"BİZİ PARALEL YAPININ MAHKEMELERİ YARGILADI"

Başkan Yıldırım, 3 Temmuz'un kendilerine paralel yapının bir operasyonu olduğunu da ilk kez bu kadar net ifade ederek, "Biz normal mahkemelerde yargılanmadık. Paralel yapının mahkemelerinde yargılandık" diye konuştu.

TEHDİTLER BENİ YILDIRMAZ

"Tehditler beni yıldırmaz, kamçılar. Kongreye gelirler, listelerini yaparlar. Üç tane bacaksız zibidiye hesap vermem. Ben öyle tehditlerden korkacak adam değilim. Kız basket takımı ben geldiğimde yoktu. Ben geldim 10 kez şampiyon oldu. Bundan sonra her yıl olacak. Futbol takımı şampiyon oldu, olmadı.. Galatasaray 13 sene şampiyon olmadı. Ne oldu?"

ŞEREFSİZLER! BU TAKIM RİZE'DE KURŞUNLANDI

"100 tane adam takıma gidip hakaret ediyor, yumurta atıyor. Be şerefsizler... Sizin hakkınızda hukuki olarak gereken her şeyi yapacağım. Biz Rize'de kurşunlandık. Nerede failler? Bu isimsiz ilanları verenler mi futbolcuların arkasında durdu?" Mahkeme bitene kadar kongre beni seçerse devam edeceğim. Ama kongre dışından yapılacak her türlü ayak oyununa karşıyım."

GAZETEYE İLAN VEREN ÇAPULCULAR BAŞKAN OLAMAYACAK

"Ben başkanlığı bırakırsam bu kulüpteki değerli insanlara bırakacağım. Bazı isimlerle konuşacağım. Gazeteye ilan verenler çapulcular başkan olamayacak. Kongrede isim isim açıklayacağım. Korkuyorlar. Gelemiyorlar yanıma. Hulusi Belgü'yü de aradım. Açmıyorlar telefonu. Kimseye aday olmayın demiyorum. 'Sen aday olma ortak bir aday gösterelim' diyorlar. Kimmiş bu aday söyleyin. Fenerbahçe'yi benden iyi bilen var mı? Kulübe ihanet edenlere sevgi göstermedim. Onları gönderdim."

İNSANLAR ALIŞTI: ALEX, ORTEGA, BALİC...

"Aziz Yıldırım giderse Fenerbahçe her 3 ayda bir kongre yapar. Fenerbahçe'ye ne yatırımlar yapacaksınız? Kimsiniz? Çıkın açıklayın. Hangi bütçeyle geleceksiniz? İnsanlar alıştı; Alex geldi, Ortega geldi, Balic geldi. 9 milyon Dolar verdik Baliç için Bursa'ya... 30 milyon Dolar bu kulüp için cebimden para harcadım."

BENİM MUHALEFETİM ÇOK SERT OLUR

"Diyorlar ki başkan oldu zengin oldu, itibar kazandı. Bunlar başkanlıktan önce de vardı. 17 senede bir kişi çıkıp da Aziz Yıldırım devletten şu ihaleyi aldı diyebilir mi? Ben korkmadan geziyorum. İnsanlar her yerde elimi sıkıyor. Sevgi gösteriyorlar. Sokaklara korumasız çıkıyorum, korkmadan geziyorum. Fenerbahçe'ye ömrümü verdim, bunu sevdiğim için verdim. Benim muhalefetim çok sert olur."

İSMAİL KARTAL AÇIKLAMASI: KAÇAN ŞAMPİYONLUĞUN SORUMLUSU BENİM

"İsmail Kartal'ı yine kefilim. Şampiyonluğun kaçmasının sorumlusu benim. Fenerbahçe'nin üstündeki lekeyi kaldırdığımız gün kongre kararı alırım isteyen gelir aday olur seçilirse bu kulübü yönetir. Bu tarz ilanlar gelirse, adlarını yazamayan ödleklere karşıyım! Karşılarında olurum. "Bu tabloyu devam ettirecekler varsa gelsinler aday olsunlar. Kongrede karar aldıracağım ben de dahil hiç kimse hisse senedi satamayacak."

50 MİLYON DOLAR HARCASAYDIM ŞAMPİYON OLURDUK

"50 milyon dolar harcasaydım şampiyon olurduk. Ben geldiğim zaman oyuncuların paraları ödenmemişti. Kulüp çok kötü durumdaydı. Çiçekçiye bile borç vardı. Bir gün duydunuz mu Fenerbahçe Kulübünde personelin maaşını geç aldığını, alamadığını. 1000 kişi çalışıyor burada."

25-30 YILDIR ŞİKE YAPILIYOR

"Sen beni şikeyle suçluyorsun... Bize şike yaptılar dediler. Bizden önce 25-30 senedir şike yapılıyor bu ülkede. Biz aklanırsak bu hakaretler ne olacak. Normal mahkemelerde yargılanmadık. Biz paralel yapının mahkemelerinde yargılandık. Kumpas diyorlar. Sivas'a para götürmüşüz, bundan daha büyük kumpas var mı? 100 bin Dolar'ı evine götürsen, yastığın altına koysan, sabaha kadar bakarsın yastığın aldında mı diye..."


İŞTE O PANKART

Aziz Yıldırım aday olacak mı? Açıkladı

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...