BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çölyaklıların besin feryadı

Çölyaklıların besin feryadı

Tahıl ürünlerinin içindeki “glütene” karşı alerjileri olan çölyak hastaları, firmalardan kendilerine özel gıda üretilmesini istiyor.



BURSA (İHA)- Tahıl ürünlerinin içindeki “glütene” karşı alerjileri olan çölyak hastaları, firmalardan kendilerine özel gıda üretilmesini istiyor. Bursa’da, “Çölyak” hastalığına yakalanan çocuklar, Çekirge Çocuk Hastanesi Gastroenteroloji ve Beslenme Bölümü’nce düzenlenen yeni yıl partisinde bir araya geldi. Bir ince bağırsak alerjisi olan hastalık sebebiyle, gluten içeren buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahılları tüketmemesi gereken çocuklar, özel hazırlanan pastaları yiyerek, müzik ve palyaçolar eşliğinde eğlendi. Çekirge Çocuk Hastanesi Gastroenteroloji ve Beslenme Bölümü’nden uzman doktor Fatih Ünal, hastalığın tek tedavisinin, glutensiz diyet olduğunu vurgulayarak, “Etiketlendirmenin üretici firmalarca yeterli yapılması, güvenle dışarıda glutensiz ürünlere kolayca ucuz olarak ulaşmak, glutensiz ekmeği İstanbul’da olduğu gibi Bursa’da da çıkartmak hepimizin dileğidir” dedi. > Ersin Yaşar
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 103972
    % 0.83
  • 5.7738
    % -0.03
  • 6.3613
    % -0.23
  • 7.4182
    % -0.05
  • 268.689
    % -0.53
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT