Eski Tayland başbakanının pasaportu iptal edildi

/ Kaynak: AA
Eski Tayland başbakanının pasaportu iptal edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Tayland Dışişleri Bakanlığı, Taksin Şinavatra'nın pasaportunun iptal edilmesine gerekçe olarak Güney Kore gazetesiyle yaptığı röportajı gösterdi.

Tayland'ın eski başbakanlarından Taksin Şinavatra'nın pasaportunun, geçen hafta bir Güney Kore gazetesiyle yaptığı röportaj nedeniyle iptal edildiği bildirildi. Tayland Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, 2008 yılından bu yana sürgünde yaşayan Taksin Şinavatra'nın pasaportunun, Güney Kore gazetesine "Tayland Krallığı'nın itibarını ve ulusal güvenliği tehdit eden" demeç vermesi nedeniyle geçersiz kılındığı belirtildi.
Tayland'da 2001 yılından darbeyle iktidardan uzaklaştırıldığı 2006'nın eylül ayına kadar başbakanlık görevini yürüten Taksin Şinavatra, Chosun Ilbo gazetesinde 20 Mayıs'ta yayımlanan söyleşisinde, kız kardeşi Yinglak Şinavatra'nın devrilmesiyle sonuçlanan 22 Mayıs 2014'teki askeri darbenin emrini Kral yönetimindeki özel meclisin verdiğini iddia etti. Şinavatra, ordunun bu emri yerine getirirken kendisine muhalif eski milletvekili Sutep Tagsuban ile işbirliği yaptığını savundu.
Sutep Tagsuban, Tayland'ın başkenti Bangkok'u 2013 yılı ekim ayından darbeye kadar felç eden hükümet karşıtı gösterilere öncülük etmişti.
Taksin Şinavatra'nın pasaportunun iptal edilmesinin yanı sıra yetkililerin eski başbakan hakkında Tayland Kralı'na ihanetten suç duyurusunda bulunmayı düşündüğü belirtildi.
Tayland'da 2006'da yolsuzluk yaptığı ve hükümdara saygısızlık ettiği için askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Taksin İngiltere'ye gitmiş, destekçileri sayesinde darbenin ardından yapılan ilk seçimi kazanarak ülkeye dönmüş, ancak görevini kötüye kullanmak ve yolsuzluktan suçlu bulunarak iki yıl hapse mahkum edilmişti.
Mal varlığı dondurulan Taksin, servetini kurtarabilmek için eşinden boşanmıştı. Taksin, hapishaneye girmemek için 2008'de ülkeyi terk ederek sürgün hayatı yaşamaya başlamıştı. Taksin, zamanının büyük bir kısmını Dubai'de geçiriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...