OSGB İle Güvenli ve Sağlıklı Bir Gelecek

OSGB İle Güvenli ve Sağlıklı Bir Gelecek

SAĞLIK Haberleri

6331 sayılı İş Güvenliği Yasası çalışanların güvenliğini ve sağlıklı bir çalışma ortamını sağlamayı amaçlayarak, yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.

6331 Sayılı İş güvenliği yasası ülkemizde çalışanlarıngüvenliğini ve sağlıklı bir çalışma ortamını sağlamayı amaçlayarakhazırlanarak, toplumumuzun yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Gelişendünyaya paralel olarak değişen ihtiyaç yapısı ve beklentileri karşılamakamacıyla her sektörde yaşanan büyüme ve daha fazla teknoloji ile teknikkullanımı, çalışanların sağlığını ve güvenliklerini de olumsuz yönde etkiliyor.Ortak Sağlık Güvenlik Birimi olarak kurulan birimler, 50 ve daha fazla çalışanasahip olan işletmeler için zorunlu bir hale getirilmiş durumda. İşletmeninbüyüklüğü ve çalışan sayısının fazlalığıyla doğru orantılı olarak farklı sayıdapersonel içeren OSGB' ler ve mobilsağlık hizmetleri alanında ihtisas yapmış ve ayrıca işyeri konusunda eğitimalmış olan doktor, sağlık görevlisi, hemşire, iş yeri güvenliği uzmanı vesorumlu müdürden oluşuyor.

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi mobil sağlık çalışmalarıkapsamında işyeri hekimliği eğitimi almış olan doktor, işyeri hemşireliğieğitimi almış olan hemşire, diğer sağlık personeli eğitimi almış personel, ilkyardım eğitimi almış personel ve sorumlu müdür den oluşan mobil sağlık ve OrtakSağlık Güvenlik Birimi, iş yerlerinin çalışma güvenlik ve sağlık şartlarınauygunluk göstermesini düzenliyor ve denetliyor. Mobil sağlık hizmetleridâhilinde bunların yanı sıra çalışanların sağlıklarını periyodik kontrollerdengeçiriyor, nbsp; gereksinim duyulduğunda ilkyardım ve acil müdahalelerde bulunuyor ve aynı zamanda Bakanlığa karşı sorumlubir şekilde istatistik ve arşivleme yapıyor. İşyeri hemşireliği eğitimi almışolan hemşire, diğer sağlık personeli eğitimi almış personel, ilk yardım eğitimialmış personel ve müdürlerden oluşan mobil sağlık birimlerinde işyerlerindedaha güvenli bir çalışma alanının yaratılabilmesini sağlıyor.

İşyerihekimliği eğitimi almış hekim, işyeri hemşireliği eğitimi almış olanhemşire, diğer sağlık personeli eğitimi almış personel ve ilk yardım eğitimialmış personeller ile mobil sağlık hizmetlerinin işyerlerinde olası kazalarakarşı anında müdahalede bulunulması da sağlanabiliyor. Bu yasal gerekliliğiyerine getirebilmek ve daha güvenli işyerleri oluşturabilmek için ekonomik birçözümden yararlanmak isteyenler için İşyeri hekimliği eğitimi almış hekim,işyeri hemşireliği eğitimi almış olan hemşire, diğer sağlık personeli eğitimialmış personel ve ilk yardım eğitimi personellerden oluşan birimlerden hizmetalınabiliyor.

Özel eğitimin yanı sıra deneyim ve birikimin gerektiğialanlar olan sağlık ve güvenlik alanlarında eğitim almış uzmanlar tarafındanverilmesi gereken bu hizmet, işletmeler için maliyetli yatırımlar olabiliyor.Bu nedenle zaten sağlık sektöründe faaliyet gösteren ve aynı zamanda işyerihekimliği eğitimi, işyeri hemşireliği eğitimi, ilk yardım eğitimi, diğersağlık personeli eğitimi veren yetkili özel kuruluşlar, hazırladıklarıçeşitli çözüm paketleri aracılığıyla daha profesyonel ve daha nitelikli OSGBhizmetini kiralama yoluyla işletmelere sunuyorlar. OSGB hizmeti sunulması içingereken altyapıya, deneyime ve yetkili personele sahip olan bu özel kurumlar,sundukları hizmeti mobil sağlık hizmetleri gibi çeşitli avantajlarla dadestekliyorlar. İşyeri hekimliği eğitimi, işyeri hemşireliği eğitimi, ilkyardım eğitimi, diğer sağlık personeli eğitimi almış kişilerle baştan kurulacakOrtak Sağlık Güvenlik Birimi ünitelerine karşı oldukça avantajlı ve ekonomikçözümler olarak işletmelerin ilgini çekiyor.

OSGB hizmeti vermesi istenen kurumların seçimlerisırasında, yetki belgeleri, sağlık sektöründeki konumları ve hizmetyelpazeleri, mobil sağlık gibi destek hizmetlerinin var olup olmadığı gibiayrıntılara dikkat etmek, hizmetin sağlıklı bir şekilde alınabilmesini veözellikle bakanlığa karşı işletmenin yükümlülüklerini tam olarak yerinegetirebilmeleri açılarından önemlidir. Sağlıklı ve iş güvenliğine sahipçalışanlar, yaşam kalitelerine yansıyan bu olumlu durumu daha verimli işüretimi ve toplam sonuçta da genel sağlık standartları yüksek bir toplumunoluşmasına neden olur. Bu amaçla Ortak Sağlık Güvenlik Birimi sunduğu tüm mobilsağlık hizmetleri profesyonel olarak sunulması yasalar karşısında suçludüşmemek için ama bundan da önce ahlaki olarak bir gerekliliktir. İşletmelerinOSGB ihtiyaçları ve mobil sağlık hizmetleri için profesyonel anlamda ve yetkiliözel kurumlara başvurmaları, sadece yasalara karşı yükümlülüklerini yerine getirmekiçin değil de, nitelikli ve amacına uygun profesyonellikte hizmet almaları içintavsiye edilmesi gereken bir durumdur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...