Karabükspor lige veda etti

/ Kaynak: AA
Karabükspor lige veda etti

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'den düşmesi daha önce kesinleşen Kardemir Karabükspor, özellikle deplasman maçlarındaki kötü performansla lige veda etti.

Bu sezon sahip olduğu 28 puanın 22'sini evindeki maçlarda elde eden Karadeniz ekibinin deplasmanda topladığı 6 puan ligde kalmaya yetmedi. Ligde oynadığı 33 karşılaşmadan 7'şer galibiyet ve beraberlik, 19 yenilgi alarak topladığı 28 puanla ligin 16. sırasında kalan kırmızı-mavili takım, evinde oynadığı 17 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 mağlubiyet, 4 beraberlik alarak ligin 13. sırasında kendine yer buldu.
Ligin son haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'a konuk olacak Karabük ekibi, dış sahada ise oynadığı 16 maçın sadece birini kazandı, 12 kez yenildi, 3'ünde ise berabere kaldı. Kardemir Karabükspor, deplasmanda attığı 21 gole karşılık kalesinde tam 41 gol görerek, dış sahada ligin en çok gol yiyen takımı unvanına sahip oldu. Evinden uzakta hanesine sadece 6 puan yazdırabilen Karadeniz takımı, dış saha maçlarına göre ligin dibine demir attı.
- "Üç büyükler"e 2-1 yenildi
Kardemir Karabükspor, bu sezon sahasında konuk ettiği Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a 2-1'lik skorlarla yenildi.
Kırmızı-mavili takım, evinde Trabzonspor'u ise 3-0 yenmeyi başardı.
- Vural: "Bir sezon sonra geleceğine inanıyorum"
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç sahada aldıkları puanlara göre ligde kaldıklarını, ancak dış saha performansına göre maalesef işin tersine döndüğünü söyledi.
Ligin iyi futbol oynayan takımlarından birisi olduklarını savunan, bunu bir türlü sonuca yansıtamadıklarını belirten Vural, "Takımın başına 21. hafta geldim ve sadece 4 galibiyeti vardı. Biraz daha zamanım olsaydı lige tutunabilirdik. Çok büyük şansızlıklar yaşandı. 13 hafta üst üste galibiyet alamadık. Bunu ne ben ne de bu takım tarihinde yaşamadı. Sakatlıklar, hakem hataları, gol atamama ve çok bireysel hata bizi bu duruma getirdi. Bu takım bu ligde kalmayı hak ediyor ve bir sezon aradan sonra tekrar geleceğine inanıyorum" diye konuştu.
- İç saha maçları
Kardemir Karabükspor'un bu sezon Spor Toto Süper Lig'deki iç saha maçları ve sonuçları şöyle:
MaçSonuç
Kardemir Karabükspor-İstanbul Başakşehir0-0
Kardemir Karabükspor-Mersin İdmanyurdu0-2
Kardemir Karabükspor-Trabzonspor3-0
Kardemir Karabükspor-Akhisar Belediyespor2-1
Kardemir Karabükspor-Galatasaray1-2
Kardemir Karabükspor-Beşiktaş1-2
Kardemir Karabükspor-Bursaspor3-2
Kardemir Karabükspor-Balıkesirspor0-1
Kardemir Karabükspor-SAİ Kayseri Erciyesspor1-2
Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe1-2
Kardemir Karabükspor-Kasımpaşa0-0
Kardemir Karabükspor-Gaziantepspor0-0
Kardemir Karabükspor-Torku Konyaspor0-1
Kardemir Karabükspor-Gençlerbirliği2-1
Kardemir Karabükspor-Çaykur Rizespor2-0
Kardemir Karabükspor-Eskişehirspor2-2
Kardemir Karabükspor-Medicana Sivasspor2-1

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...