Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hakkari halkı, havalimanının ismi hakkında ne düşünüyor?

/ Kaynak: AA
Hakkari halkı, havalimanının ismi hakkında ne düşünüyor?

Ekonomi Haberleri  / AA

Havalimanına "Selahaddin Eyyubi" isminin verilmesi, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı gerçekleşen havalimanına "Selahaddin Eyyubi" isminin verilmesi bölgede yaşayanları memnun etti.


Yüksekova ilçesinde dün açılışı gerçekleşen havalimanına Selahaddin Eyyubi'nin isminin verilmesinden memnun olduklarını belirten Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaalanına ünlü bir Kürt komutanının isminin verilmesinin kendileri için bir milat olduğunu söyledi.


Taş, Eyyubi'nin çok güçlü ve ünlü bir komutan olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"Bence Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir. Daha önce bu ülkede askeri darbe yapan, katliamlar yapan, insanlara ızdırap çektiren bir yığın insan isimleri farklı yerlere kullanıldı. Bu ülkede yaşayan Kürtlerden ünlü bir komutanın isminin verilmesi bizim için bir milattır. Çok güzel bir başlangıçtır demokrasi adına. Bu ismin verilmesinde gayret gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu bizim için bir başlangıçtır."


Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir de havalimanının Yüksekova için büyük bir nimet olduğunu, havalimanın doğuyu batıya bağlayan bir hava köprüsü olarak nitelendirdi. nbsp;


Açılacağına inanılmıyordu


Türkiye Seyahat Acenteler Birliği Yüksekova Temsilcisi Harun Bulut ise havaalanı ismi hakkında kampanya düzenlediklerini hatırlatarak, "Bizim için önemli olan isimden önce bu hizmetin açılmasıydı. İnsanların buradan havalanıp İstanbul'a, Ankara ve İzmir'e gitmesiydi. Memleketimiz ve Yüksekova için güzel bir hizmettir. Herkes büyük bir heyecanla bu hizmetin açılacağını bekledi ve nihayetinde bu hizmete kavuştu. Birçok insanımız bu havaalanının açılacağına inanmıyordu. Herkes bundan çok mutlu. Umarım bu hizmet daimi olur hepimiz için hayırlı olsun" diye konuştu.


İlçe esnaflarından Tahir Baskın ise Yüksekova'ya havalimanı açılmasının büyük bir yatırım olduğunu belirterek, "Bir Yüksekovalı olarak havalanın açılmasıyla bana göre ilçemize, memleketimize bir medeniyet geldi. Bundan herkes çok faydalanacak. Yalnız Yüksekovalılar değil İran ve Irak haklı da gelip buradan seyahat edecekler. Bundan da Yüksekova halkı yararlanacak. Bütün halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.


Hakkarili vatandaşlardan Yaşar Kaplan da havalimanının hayırlı olmasını dileyerek, Selahaddin Eyyubi isminin verilmesini çok olumlu bulduğunu söyledi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...