Blatter: Herkesi, her an denetleyemem

Blatter: Herkesi, her an denetleyemem

SPOR Haberleri

Yolsuzluk soruşturmasıyla sarsılan FIFA'nın Başkanı Sepp Blatter futbola "utanç ve aşağılanma" getirdikleri için "bireylerin attıkları adımları" kınadı.

Blatter, pekçok kişinin futboldan "nihayetinde kendisini sorumlu tuttuğunu" ama herkesin yaptıklarını her an denetleyemeyeceğini vurguladı.
ABD'de başlatılan yolsuzluk soruşturmasıyla yedi üst düzey FIFA yetkilisinin gözaltına alınmasından bir gün sonra yapılan FIFA Kongresi'nin açılışında kohnuşan Blatter, yeniden başkanlığa aday.
Zürih'te düzenlenen kongrede konuşan Blatter yaşananların futbolun üzerine "büyük bir gölge düşürdüğünü" söyledi.
Blatter, "Bireylerin yaptıkları futbola utanç ve aşağılanma getirdi. Bu durum hepimizin harekete geçmesini ve değişiklikler yapmasını gerektiriyor. Futbolun şöhretinin çamurun içine sürüklenmesine izin veremeyiz. Bütün bunlar şu anda ve burada son ermeli. Pek çok kişi sonuçta futboldan beni sorumlu tutuyor. Herkesi, her zaman denetleyemem. İnsanlar yanlış şeyler yapmak isterse, bunları saklamaya da çalışır" dedi.
Blatter ayrıca "Alacağımız kararlarla kaybettiğimiz güveni yeniden kazanmalıyız" dedi.
Rusya lideri Vladimir Putin, Blatter'in beşinci dönem FIFA başkanlığına seçilmesini desteklerken, İngiltere Başbakanı David Cameron Blatter'e istifa çağrısında bulundu.
UEFA Başkanı Michel Platini ise Blatter'in yeniden seçilmesi durumunda UEFA'nın FIFA'yla ilişkilerini gözden geçireceğini belirtti.
Önemli sponsorlar da ABD ve İsviçre makamlarının yürüttüğü yolsuzluk soruşturmasından kaygı duyduklarını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...