THY uçağında radyoaktif sızıntı alarmı

/ Kaynak: İHA
THY uçağında radyoaktif sızıntı alarmı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Yeni Delhi'deki Indira Gandhi Havalimanı'nda THY'ye ait bir kargo uçağında radyoaktif sızıntı tespit edildi.

nbsp;İstanbul'dan kalktıktan sonra Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki Indira Gandhi Havalimanı'na inen THY'ye ait bir kargo uçağında radyoaktif sızıntı olduğu tespit edildi. Hintli yetkililer tıbbi malzemeler taşıyan kargodaki sızıntının ardından, bölgede güvenlik şeridi oluşturulduğunu açıkladı. Hindistan Atom Enerjisi Düzenleme Kurulu Başkan Yardımcısı R. Bhattacharya, sızıntının tıbbi bir sevkiyattan kaynaklandığını belirtti. Yetkili söz konusu radyoaktif maddenin üzerinin bir örtüyle kapatıldığını dile getirdi.

nbsp;Söz konusu maddenin sodyum iyodür olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlar sodyum iyodür 131 adlı maddenin nükleer tıp, hipotiroidi ve tiroid kanserlerinin tedavisinde kullanıldığını belirtiyor. Hintli yetkililer olayın ardından bölgeye atom enerjisi uzmanlarının sevkedildiğini duyurdu.

nbsp;Öte yandan, THY, olaya ilişkin açıklamasında radyoaktif sızıntı tespit edildiği iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, "Türk Hava Yolları'nın 28 Mayıs tarihli ve TK716 sefer sayılı İstanbul-Delhi seferiyle taşınan tıbbi içerikli malzeme paketi üzerinde ıslaklık görülmüş ve ilgili kargo bunun üzerine Delhi'de resmi otoritelerce radyoaktif sızıntı şüphesiyle incelemeye alınmıştır. Bilginin tarafımıza ulaşmasıyla birlikte, İstanbul'a dönen uçakta inişin ardından kargo ve teknik birimlerimizce gerekli kontrol ve radyasyon ölçümü yapılmış ve herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Konuyla ilgili resmi makamlara tarafımızca gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...