Cumhuriyet'ten 'seçim' operasyonu

Cumhuriyet'ten 'seçim' operasyonu

GÜNDEM Haberleri

Paralel yapının sözcülüğüne soyunan Cumhuriyet gazetesi, yayın yasağına rağmen Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurmasıyla ilgili görüntüler yayınladı.

Seçime 8 gün kala algı operasyonu yapan gazete, tırlarda silah bulunduğunu iddia etti. Gazete ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında hem İstanbul hem de Adana Cumhuriyet Başsavcılığı terör soruşturması başlattı. Ardından söz konusu haberlerle ilgili yayın yasağı getirildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan, mahkemeye müracaatında "Yayınların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kuran tutuklu şüpheliler tarafından gerçeğe aykırı olarak oluşturulan kurgu doğrultusunda yapıldığı anlaşılmıştır" dedi. Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da "Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisizlik kararıyla başsavcılığımıza gönderdiği dosya kapsamında bu görüntülere ilişkin hiçbir bilgi ve belge yoktur" dedi. Açıklamalara göre, paralel yapının elemanları operasyon sırasında özel çekim yaparak arşivine aldı. Ve görüntüler, seçime az bir süre kala servis edildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...