Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yaz şişmanlatır! Bunlara dikkat edin

Yaz şişmanlatır! Bunlara dikkat edin

SAĞLIK Haberleri

Yaz ayları, hazır yiyeceklerin en çok tüketildiği dönem. Gezerken harcanan enerjiyi kazanmak için dışarıda yenilen fast food obezite riski oluşturuyor

ZİYNETİ KOCABIYIK
Bilinenin aksine yaz aylarında kilo alma riskinin kış aylarına göre daha yüksek olduğu bildirildi. Türkiye Hastanesi'nden Uzm. Diyetisyen Bahattin Arslan, yaz aylarında dışarıda geçirilen saatlerde abur cubur tüketme alışkanlıklarının daha çok yoğunluk kazandığını belirterek, "Yaz ayları, dışarıda daha fazla zaman geçirmek istediği ve daha fazla hazır yiyecek tükettiği dönemlerdir. Harcadığımız enerjiyi geriye kazanmak için dinlenirken hazır bir hamburger, yanında soğuk bir içecek ve üstüne dondurma ya da tatlı atıştırmak büyük keyif veriyor. Bununla da kalmıyor, arada bisküvi ya da cips gibi eğlencelikler de tüketiyoruz. Hem pratik hem de lezzetli bulduğumuz bu atıştırmalıklar, bize kolaylık sağlayıp keyif verse de sağlığımız açısından büyük risk oluşturuyor" dedi.
Bunlara dikkat!
-Uzun süre saklanabilen yiyecekler katkı maddesi içerdiğinden mümkün olduğunca tazesini tüketin.
-Yemeklerinizde zeytinyağı gibi doğal yağlar kullanın. nbsp;
-Sofranıza çok çeşit getirmeyin. Her çeşidin tadına azar azar da olsun bakarken ölçüyü kaçırabilirsiniz.
-Tabaklarınızı küçültün.
-Et yiyorsanız yanında salata veya kansızlığınız yoksa yoğurt yeterlidir. Üzerine tatlı yemeye hiç gerek yok.
-Dolaplarınıza gereğinden fazla yiyecek koymayın. Can sıkıntısı, stres, sohbet ya da televizyon size gereğinden fazla yiyecek tükettirebilir. Böyle durumlarda meyve atıştırın.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...