Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Müezzinoğlu'dan öldürülen doktor açıklaması

/ Kaynak: İHA
Müezzinoğlu'dan öldürülen doktor açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olayın aydınlanması için sürecin yakından takipçisi olacaklarını söyledi.

nbsp;Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan Op. Dr. Kamil Furtun'u menfur bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Bakan Mehmet Müezzinoğlu, insanların sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetlediklerini söyledi.

"ŞİFA VEREN ELE VEFA' DEDİK"
İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan korkunç olayın kendilerini ve sağlık camiasını derinden sarstığını kaydeden Müezzinoğlu, "Şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için son zamanlarda önemli hukuki, idari ve yapısal tedbirleri hayata geçirdik. Her şeyden önce 'Şifa Veren Ele Vefa' dedik ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatırlatarak, sağlık çalışanlarımızdan küçük bir teşekkürün esirgenmemesini istedik. Bununla birlikte şiddet dilinin ne medeniyetimiz ne de ahlaki değerlerimizle asla bağdaşmayacağına vurgu yaptık" diye konuştu.

"YAKINDAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZ BİLİNMELİDİR"
Bakan Müezzinoğlu, toplumun hemen hemen tüm kesimlerinde yaşandığı gibi sağlıkta da maalesef bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya kalındığına dikkat çekti.
Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan bir sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ettiğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak, bu hain saldırının aydınlanması için sürecin yakından takipçisi olacağımız bilinmelidir. Hayatını kaybeden Kamil Furtun kardeşime Cenab-ı Hakk'tan rahmet, kendisi de bir meslektaşımız olan değerli eşleri başta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin ve Sağlık Camiamızın başı sağ olsun" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...