Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'ye İsveç'ten gidecek yolcu ve kargonun kontrolü İsveç'te yapılacak

/ Kaynak: AA
ABD'ye İsveç'ten gidecek yolcu ve kargonun kontrolü İsveç'te yapılacak

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD, İsveç'ten gidecek yolcu ve kargoya ilişkin sınır kontrollerini kendi havalimanları yerine Stockholm'de yapmak için düğmeye bastı.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, ABD'ye giriş ve tüm kontrollerin Arlanda Havalimanı'nda kendilerine özel tahsis edilmiş bir bölgede Amerikan sınır muhafızları tarafından yapılacağı bildirildi. Sistemin 18 ay içinde hayata geçirileceği belirtildi. İsveç Ticaret ve İnovasyon Bakanı Mikael Damberg, uygulamanın İsveç vatandaşları ve iş adamları için önemli zaman tasarrufu sağlayacağını ifade etti. Damberg, İsveçli yolcuların çok kısa sürede Arlanda Havalimanı'nda güvenlik kontrolünden geçeceğini ve ABD'ye vardıklarında güvenlik kontrolü için saatlerce beklemeden doğrudan ülkeye giriş yapacağını söyledi. ABD'nin aralarında İrlanda, Hollanda, Kanada gibi ülkeler olmak üzere 15 havalananında bu uygulamayı yürüttüğü kaydedildi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...