Türkiye, Gazze'de 2 bin çifti evlendiriyor

/ Kaynak: AA
Türkiye, Gazze'de 2 bin çifti evlendiriyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye'nin finanse ettiği 2 bin Filistinli çiftin evlendirileceği yarınki toplu düğün merasimi için Gazze Şeridi'nde hazırlıklar yapılıyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye, Filistin'deki en büyük toplu düğün merasimini finanse edecek" dedi. Gazze'de 2 bin çiftin evlendirileceği toplu düğün merasimini Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve TİKA'nın finanse ettiğini belirten Korkmaz, yarınki törene katılmak amacıyla Gazze Şeridi'ne geçebilmek için İsrail yönetiminden açıklama beklediğini dile getirdi. TİKA'nın yarın evlenecek her çifte 2 bin dolar hediye vereceğini aktaran Korkmaz, düğün merasiminin, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 5'inci yılında gerçekleşeceğinin altını çizdi. Korkmaz, "Türkiye malıyla ve canıyla Filistin'in yanındadır. Türkiye hükümeti ve halkı Gazze Şeridi'nin en büyük destekçisi olarak kalacaktır" diye konuştu.
- "Teşekkürler Türkiye" pankartları
Öte yandan Gazze Şeridi'nin ana caddeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları ve altında "Teşekkürler Türkiye" ifadesinin yer aldığı pankartlarla donatıldı. Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gençlerin büyük çoğu bölgedeki ekonomik sorunlar ve işsizlik nedeniyle evlenemiyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...