Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'nin Kazlıçeşme mitingine damga vuran görüntü

HDP'nin Kazlıçeşme mitingine damga vuran görüntü

Politika Haberleri

HDP'nin Kazlıçeşme mitinginde PKK bayrağı, Öcalan posteri ve Türk bayrağının bir arada olduğu kare dikkat çekti.

HDP İstanbul İl Örgütü tarafından Kazlıçeşme'de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP İstanbul milletvekili adaylarının katılımıyla gerçekleştirdiği Büyük İnsanlık Mitingi için vatandaşlar İstanbul'un birçok noktasından Kazılçeşme'ye geldi.

HDP'nin Kazlıçeşme mitingine damga vuran görüntü

KAZLIÇEŞME MİTİNGİNE DAMGA VURAN GÖRÜNTÜ

Mitinge PKK bayrağı, Öcalan posteri ve Türk bayrağının bir arada olduğu kare damga vurdu. Kimi vatandaşlar bir elinde HDP, diğer elinde Türkiye bayrağı taşırken görüntülendi.

HDP'nin Kazlıçeşme mitingine damga vuran görüntü

PANKARTLARDA ESPRİLİ GÖNDERMELER

Alanda vatandaşların taşıdığı esprili ve göndermeli dövizler de dikkat çekti: "Hep gül, gülüşünden korkuyorlar", " Kedilerden umudu kes, hepsini müşahit yaptık", "Biz güleriz onlar titrer", "Asıl Fetih 7 Haziran'da"

HDP'nin Kazlıçeşme mitingine damga vuran görüntü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mitingde yaptığı konuşmada, 8 Haziran'dan itibaren Türkiye'nin ve halkın zararına olacak hiçbir proje içinde olmayacaklarını söyledi.

"Türkiye, bütün renkleriyle Kazlıçeşme gibi olsun istiyoruz. 7 Haziran'da herkes kendi sesiyle, rengiyle, türküsüyle, halayıyla, horonuyla bütün Türkiye'de bayram, düğün olsun istiyoruz" diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bu meydanda genciyle, yaşlısıyla her dinden, her kimlikten, her dilden insan var. Bu şekilde yaşamak hiç zor değilmiş. Nasıl bu meydanda bir araya gelebiliyorsak, birbirimize öfke duymadan, müdahale etmeden birbirimizden nefretle, kinle söz etmiyorsak, birbirimizin yaşam tarzına saygı duyuyorsak, 7 Haziran'dan sonra da çoğulcu bir demokrasi ilan edeceğiz."

HDP'nin Kazlıçeşme mitingine damga vuran görüntü

"Her oyu sandığa taşıyalım"

HDP'nin barajı aşacağını ifade eden Demirtaş, "İstanbul ayağa kalkmışsa 'Ben varım' demişse yıkılmıştır o baraj. Bütün arkadaşlarımızla, nitelikli büyük bir halk desteği ile ülkemizi yönetmeye talibiz. Parlamento renkli bir çiçek bahçesi olmalı. HDP'siz bir ülke, HDP'siz bir parlamento ancak tek renk kalır, gri olur gri, karamsar olur ama HDP'nin var olması demek parlamentoda güllerin açması demektir" ifadelerini kullandı.

"Sizden isteğim, bütün adayların etrafında ayrım gözetmeksizin, kimliğine, sırasına bakmaksızın kenetlenin" diyen Demirtaş, "Her oyu sandığa taşıyalım. Sonrasında sandığa sahip çıkalım. Mitingten sonra il ve ilçe teşkilatlarına başvuru yapın. Müşahit olun, gözlemci olun. Sandığı koruyacak güç biziz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...