Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Finalde Dortmund'un fişini ilk yarıda çektiler

Finalde Dortmund'un fişini ilk yarıda çektiler

SPOR Haberleri

Futbolda Almanya Kupası'nı, final maçında Borussia Dortmund'u 3-1 yenen Wolfsburg kazandı.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Wolfsburg, Borussia nbsp; Dortmund'u ilk yarıda Gustavo, Kevin De Bruyne ve Bas Dost'un golleriyle mağlup nbsp; ederek ilk kez Almanya Kupası'nı müzesine götürdü. Geçen sezon da Bayern Münih'e nbsp; finalde yenilen Borussia Dortmund'un golünü ise Aubameyang kaydetti.
nbsp;
Karşılaşmaya hızlı başlayan Borussia Dortmund, nbsp; 5. dakikada nbsp; Aubemeyang'ın golüyle 1-0 öne geçti. Kagawa'nın ortasında penaltı noktası nbsp; üzerinde topla buluşan Aubameyang'ın nbsp; şutunda meşin yuvarlak kaleci Benaglio'yu nbsp; geçerek ağlara gitti.
nbsp;
Karşılamanın 19. dakikasında ikinci gole yaklaşan sarı-siyahlı ekipte nbsp; nbsp; Kagawa'nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Reus'un şutunda top üstten auta nbsp; çıktı.
nbsp;
Wolfsburg nbsp; 22. dakikada ceza sahasının dışında serbest vuruş kazandı. nbsp; Kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden serbest vuruşu kullanan Naldo'nun şutunda nbsp; kaleci Langerak topu kontrol edemedi. Rakip oyuncularından hızlı davranan Gustovo nbsp; sert vurduğu topu filelere göndererek 1-1'lik eşitliği sağladı.
nbsp;
Karşılaşmada kontrolü eline alan Wolfsburg, 33. dakikada Belçikalı nbsp; oyuncu Kevin De Bruyne'nin 18 metreden attığı şutla 2-1 öne geçti.
nbsp;
38. dakikada nbsp; sağ kanattan gelişen atakta Perisic'in ortasında nbsp; Hollandalı oyuncu Bas Dost'un kafa golüyle yeşil-beyazlı ekip durumu 3-1 yaptı.
nbsp;
Maçın ilk yarısı Wolfsburg'un 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.
nbsp;
İkinci yarının ilk bölümünde Borussia Dortmund, Kagawa ve Reus, nbsp; Wolfsburg da serbest vuruştan Rodriguez ve Caliguri ile gol fırsatları yakaladı nbsp; ancak iki takım da bu fırsatlardan yararlanamadı.
nbsp;
Karşılaşmanın son bölümünde ise Borussia Dortmund, savunmasını kapatan nbsp; ve kontra ataklar geliştiren yeşil-beyazlı ekibe karşı uzaktan şutlarla gole nbsp; gitmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı.
nbsp;
Karşılaşmada başka gol olmadı ve Wolfsburg finalden 3-1 galip nbsp; ayrılarak kupayı kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...