Başbakan sabah namazını Ulu Cami'de kıldı

Başbakan sabah namazını Ulu Cami'de kıldı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sabah namazını Diyarbakır'daki Ulu Cami'de kıldı.

AK Parti'nin bugün düzenlenecek mitingi dolayısıyla Diyarbakır'a gelen ve geceyi burada geçiren Davutoğlu, sabah namazını kılmak üzere, kent merkezinde konakladığı otelden Ulu Cami'ye geçti.
Namaz sonrası, cami avlusundaki Yazma Eserler Kütüphanesi'ni ziyaret eden Davutoğlu, avluda bulunan güneş saatini de bir süre inceledi.
Başbakan Davutoğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ı her ziyaretinde, Ulu Cami'ye geldiğini belirterek, "Ulu Cami, beni eskiden beri çok etkileyen bir atmosfere sahip" dedi.
Ulu Cami'nin, kendisine bir yönüyle Kudüs'ü bir yönüyle de Şam'ı hatırlattığını ifade eden Davutoğlu, "Sabahleyin burada bu kuş seslerini duymak, bana huzur veriyor. Daha önceki ziyaretlerimde de mümkün olduğunca sabah namazlarını burada eda etmeye çalışmıştım ya da Hazreti Süleyman Cami'sinde" şeklinde konuştu.
Diyarbakır'ın, kadim şehirlerden biri olduğunu dile getiren Davutoğlu, "O sebeple de onun havasını teneffüs etmek için gece ile şafağın arasındaki vakti burada değerlendirmek lazım. Çok dinlendirici, ufuk açıcı ve tefekkürü teşvik edici bir ziyaret oldu" ifadesini kullandı.
Davutoğlu, daha sonra cami önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Burada bir vatandaşın, huzur ve barış istediklerini ifade etmesi üzerine, Davutoğlu, "Bunu, hala gelip burada silahı konuşanlara söyleyin de duysunlar" dedi.
Başbakan Davutoğlu, cami önündeki bir çay ocağı işletmecisinin daveti üzerine de burada vatandaşlarla birlikte çay içti.
Başbakan Davutoğlu'na, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da eşlik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...