Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD ve Rusya arasında gerginlik

ABD ve Rusya arasında gerginlik

DÜNYA Haberleri

Rus savaş jetleri, Karadeniz'de Rusya karasularına yaklaşan Amerikan savaş gemisine engelleme yaptı.

Ukrayna krizi nedeni ile tansiyonun yüksek olduğu bölgede Rus Su-24 savaş uçakları Rusya karasularına yaklaşan Amerikan savaş gemisi USS Ross'u uluslar arası sulara çekilmesi için zorladı.
'PROVAKATİF VE SALDIRGAN DAVRANDI'


Amerikan savaş gemisinin Romanya'nın Costanta limanından ayrıldıktan sonra Rusya karasularına doğru ilerlediği kaydedildi. nbsp;


Rus basını Odessa'da Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin vali olarak göreve başlaması ile eş zamanlı olarak tansiyonun yükselmesine dikkat çekti.


Ria Novosti'ye konuşan kaynak, ''Rusya'nın Karadeniz'de bulunan filosundan uyarı yapılmasına rağmen gemi mürettebatı provakatif ve saldırgan bir şekilde davrandı. Hazır bulunan Su-24 saldırı uçakları da sınır ihlalini engelledi ve ülkenin çıkarlarını kordu…'' dedi. nbsp;


Kaynak, Rusya'nın Karadeniz Filosu'na ait gemilerin düzenli bir şekilde Rusya'nın açık denizlerdeki sınırlarını koruduğunu ve herhangi bir ihlale karşı müdahaleye de hazır olduğunu belirtti. nbsp;


Nisan 2014'de bölgede yaşanan bir olayda Rus Su-24 savaş uçağı Amerikan USS Doanld Cook savaş gemisinin çok yakınından uçarak uyarıda bulunmuştu.


Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, Amerikan savaş gemisinin Rusya sınırların yakın ilerleyerek stratejik istikrar açısından tehlike oluşturduğu uyarısı yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...