Osmanlı sarayına sızdı şekersiz şerbet yaptı

Osmanlı sarayına sızdı şekersiz şerbet yaptı

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz yıl Urfa'da modern süt fabrikası yatırımını devreye alan M. Nejat Güllü, Osmanlı saray içecekleri için Bursa'da fabrika kurdu.

ÖMER TEMÜR
Güllüoğlu ailesinin 5'inci kuşaktaki en büyük temsilcisi M. Nejat Güllü, baklavalarında kullanılan tereyağı ve su böreklerinde kullanılan peynirin standardını muhafaza etmek için Urfa'da işletmeye açılan modern süt fabrikası yatırımının ardından bu yıl da Bursa'da kurduğu fabrikasında Şipa markasıyla Osmanlı saray içecekleri üretecek. Ramazan öncesi açılışı yapılması planlanan fabrikada üretilecek içecekler için şimdiden 6 ülkeyle ihracat bağlantısı yapıldı. Osmanlı saraylarında kullanılan 6 çeşit içeceğin reçetesine ulaşarak tekrar gün yüzüne çıkardıklarını belirten Nejat Güllü, "Başlangıçta yalnızca kendi şubelerimizde satışını yaptığımız saray içeceklerine gelen yoğun talep üzerine, yaklaşık 2 milyon TL'lik bir yatırımla, yılda 10 milyon litre üretim yapabilecek modern bir fabrika kurup seri üretime geçme kararı aldık. Reçetesine ulaşılan ve günümüze göre yeniden yorumlanan içecekler, meyve özlerinin yanı sıra bitki kök ve tohumlarından elde ediliyor. Osmanlı saray içecekleri, her hangi bir kimyasal işlemden geçirilmiyor ve hiçbir ilave koruyucu madde içermiyor. İlk aşamada 6 çeşit olarak üretilen içecekler yakın zamanda 10 çeşide çıkacak. İçeceklerden 'Can-ı Cihan' ve 'Itırlı Şıra', Güney Amerika yerlilerinin şeker otu olarak adlandırdıkları Stevia Rebudiana adı verilen tamamen doğal bir bitkinin yapraklarından elde edilen özle tatlandırıldı" dedi. nbsp; nbsp;
SÜTLERİMİZE İTALYANLAR TALİP
2014 yılında üretime başlanan süt fabrikasında ise Ceylanpınar Üretme Çiftliği'nin tüm sütü alınarak günde ortalama 60 ton koyun sütü işleniyor. İtalyanların bile parmesan peyniri için kendi sütlerine talip olduğunu anlatan Güllü, "Türkiye'nin hiçbir yerinde bu miktarda, tamamen doğal, katkı maddesi olmayan süt yok. Urfa'da sade yağının standardını korumak için bu kadar büyük miktarda üretim gerçekleştiriliyor. Tereyağı üretiminde kullanılan sütün kalan kısmı ise meşhur su böreğimizin iç malzemesi olan peynir yapımında kullanılıyor. Bundan böyle tereyağı ve peynirimiz, kontrollü şekilde, standart kalitede ve hijyenik koşullarda kendi tesislerimizde üretilmiş olacak" diye konuştu. nbsp;
Bir Türk yüzünden Amsterdam'daki şubemizi kapattık
Yurt içinde ve yurt dışında toplam 30 mağazalarının bulunduğunu belirten Nejat Güllü, özellikle Orta Doğu ve Amerika'da talebin yoğun olması sebebiyle bu bölgelerde yoğunlaştıklarını söyledi. Şu anda ABD'de 5, Almanya'da 2, Avusturya ve Suudi Arabistan'da 1'er tane olmak üzere yurt dışında 9 şube ile faaliyet gösterdiklerini dile getiren Güllü, Hollanda ve Belçika'daki mağazalarını ise kapatmak zorunda kaldıklarını anlattı. Güllü, "Amsterdam'da çok merkezi konumda mağazamız vardı. Burayı ve Belçika'daki mağazamızın işletmesini bir Türk'e vermiştik. Ancak bizim ürünlerimizin yanında başka markaların baklavalarını sattığını öğrenince her iki ülkedeki mağazayı da kapatmak zorunda kaldık" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...