#}

HDP için Kandil havai fişeklerle donatılmış!

HDP için Kandil havai fişeklerle donatılmış!

GÜNDEM Haberleri

Dağın dört bir yanına havai fişekler yerleştiren PKK'lılar, kutlama için seçim sonuçlarını bekliyormuş...

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki vatandaşlara HDP'ye oy vermeleri için tehdit mektupları gönderen terör yuvası Kandil, seçim sonuçlarını merakla bekliyor. Geçtiğimiz günlerde PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, "7 Haziran'a kadar şiddete yönelmeyeceğiz" açıklaması yapmıştı. Ancak aynı tarihlerde PKK'nin evlere gönderdiği mektuplarda, "Eğer sizin ailede tek bir oy AKP veya başka bir partiye giderse o zaman hesabımızın büyük olacağını bilmeniz gerekir" ifadeleri dikkat çekmişti. Dün de HDP Diyarbakır Milletvekili adayı İdris Baluken, Kandil'e yaptığı ziyarette seçimlerle ilgili PKK'lılar ile aralarında geçen görüşmeleri dile getirdi. Baluken, Diyarbakır halkının HDP'nin seçim çalışmasına gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Geçen günlerde KCK yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdik. Kandil'de bulunan genç gerillalar, yanımıza gelip Amed'e (Diyarbakır) seçim havasını sordular. Bizde onlara Amed'in coşkusunu heyecanını anlatmaya çalıştık. Kandil'deki arkadaşlarımız bize dediler ki Kandilin dört bir yanına havai fişekleri yerleştirmişiz. Amed'e zafer fişekleri patladığı an Kandil'de de biz havai fişekleri patlatacağız." nbsp;
İdris Baluken, konuşmasında iktidar oldukları takdirde cezaevlerindeki PKK ve KCK'lıları da serbest bırakacaklarını belirterek, "Zindanların kapılarını aralayıp oralardaki yoldaşlarımızı alıp hep beraber demokratik siyasetle özgürlüğe yürüyeceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...