Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısında Aziz Yıldırım yeniden başkanlığa seçildi. Yıldırım 5504 oy, Hulusi Belgü 1144 oy aldı

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım kürsüye geldi.

İşte Yıldırım'ın konuşması;

"Fenerbahçe 1900'lü yılların başından beri siyah çoraplılardan itibaren ortak paydamızdır. 'Paralel Yapı'nın Türkiye'de değişim yapma projesiyle Metris'te hayatımızın en kötü günlerini yaşadık. 3 Temmuz'dan sonra bir ruh ortaya çıktı. Bundan sonra bir değişim başladı. nbsp;

Bütün Fenerbahçeliler bir çatı altında toplanın ve sorunları içimizde halledelim.Bazı taraftarlar dün gelmiş İsmail Kartal'a bağırıyor. İsmail Kartal Fenerbahçe'nin çocuğudur. Bu çocuklar kurşun yedi. Belki de ölebilirlerdi.Ben İsmail Kartal'a ve sporcularıma teşekkür ediyorum. İsmail Kartal'ın çocuğu okulda dayak yemiştir, eşi yolda tacize uğramıştır, kendisi de çok hakıslzığa uğradı. İsmail Kartal Fenerbahçe'nin çocuğudur.

Ben mahkeme sonucu verildiği gün kongre kararı alacağım. Herkes buna göre hazırlık yapsın.

Bıraktığım gün çocuklarımla, küçük kızım omuzlarımda bu kürsüye gelerek sizlere veda edeceğim.

Son olarak parti adı vermeden, 7 Haziran'da yapılacak olan seçimde oylarınızı vererek bu ülkenin kaderinde rol oynamanızı rica ediyorum."

Fenerbahçe Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda sandıklar açıldı. Bu sonuçlarla Aziz Yıldırım bir kez daha Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığına seçildi.

AÇILAN SANDIK SAYISI: 21
AZİZ YILDIRIM: 5504
HULUSİ BELGÜ: 1144

İLKER BAŞBUĞ: HAYATIMDA İLK KEZ...
Ülker Sports Arena'da yapılan kongrede oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbuğ, Fenerbahçe Kulübü'nde bugün gerçekleştirilen başkanlık seçiminin özel bir anlamı olduğunu kaydetti. Hayatında ilk defa Fenerbahçe Kulübü'nün seçiminde oy kullandığını belirten Başbuğ, "Fenerbahçe Kulübü'ne uzun yıllardır hizmet veren Aziz Yıldırım'a verdiğiniz oy, aynı zamanda Fenerbahçe'ye yapılan haksızlıklara, kumpas olaylarına karşı bir isyanın ifadesidir. Aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü'ne karşı sürülmek istenen lekeye karşı isyandır" şeklinde konuştu.

Başbuğ, Fenerbahçe Kulübü'nün bu süreçten alnı açık bir şekilde çıkacağına inandığını vurgulayarak, "Bu seçimin gerçekten Fenerbahçe Kulübü'nün tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söylüyorum. Artık yeter, Fenerbahçe üzerinden elinizi çekiniz. Bu yüce kulüp, bu yapılanları hak etmedi" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi

'ORGANİZE BİR OLAY'
İlker Başbuğ, Çaykur Rizespor maçı dönüşü sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırının organize bir iş olduğunu öne sürdü. Fenerbahçe'nin bu saldırıya kadar ligi önde götürdüğünü dile getiren Başbuğ, şöyle devam etti: "Sonra ne oldu? Bu olay unutuldu mu? Bence, bu olay bir iki kişinin yaptığı bir olay değil, organize bir olay. Ne oldu, bir şey duymuyorum. Türk futboluna vurulan bir leke. Bu lekenin temizlenmesi lazım. Kimler yaptı bunu, neden yaptı? Bu olayın futbolcuların üzerinde etkisi oldu, belki alınan sonuçta bu da etkili oldu. Bu sene alınan derecenin önemi yok. Çok önemli bir olay. Bu konuyu canlı tutalım. Bu olay önemli. Gerçeklerin mutlaka ortaya çıkarılmasını istiyorum."

Fenerbahçe'nin her alanda büyüdüğü için üzerine gelindiğini savunan Başbuğ, "Fenerbahçe Kulübü her şeyiyle çağ atlamıştır. Tabi bu bazılarını rahatsız ediyor, olay budur" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi

Fenerbahçe eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Aydınlar oyunu kullandı

OY VERME İŞLEMİ 17:00'DA SONA ERECEK
Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurulda, yaklaşık 17 bin kongre üyesi 17.00'ye kadar oy kullanacak. Aziz Yıldırım ve Hulusi Belgü'nün başkanlık için yarışacağı genel kurulda, toplam 21 sandık kuruldu. Genel kurul üyeleri Yıldırım için sarı, Belgü için mavi renkte basılan oy pusulalarını kullanıyor. Başlama saati itibarıyla üyelerin kongreye büyük ilgi gösterdiği görüldü. Üyeler başlama saatinden önce sandıkların önünde kuyruklar oluşturdu.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi

ALİ KOÇ'A YOĞUN İLGİ
Dün ilk günü gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşma ile Aziz Yıldırım'ın görevini bırakmasının ardından başkanlığa aday olacağını resmen açıklayan Fenerbahçe'nin eski asbaşkanı Ali Koç bugün gerçekleştirilen başkanlık seçiminde oyunu kullanmak için Ülker Sports Arena'ya geldi.

Oyunu attığı sırada kongre üyelerinin yoğun ilgisini gören Ali Koç, daha sonra onlarla fotoğraf çektirdi.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi

AZİZ YILDIRIM 21 NUMARALI SANDIKTA OYUNU KULLANDI
Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulunda mevcut başkan ve başkan adayı Aziz Yıldırım, oyunu kullandı. Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurula oy kullanma işleminin başlamasından 4 saat sonra gelen Yıldırım 21 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi

Oy atma işlemi sonrası sandık başında kısa bir açıklama yapan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe kongresi yeni başkanını seçiyor. Camiamıza ve kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum. En önemlisi 7 Haziran'da seçim var. Bu seçimlerin Türkiye Cumhuriyeti'ne hayırlı uğurlu olmasını ve milletimizin mutlu yaşamasını sağlayan istikrarlı bir siyasetin gelmesini temenni ediyorum. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi

HULUSİ BELGÜ OYUNU KULLANDI
Fenerbahçe'nin, Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurul toplantısında Fenerbahçe Başkan Adayı Hulusi Belgü 4. numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Hulusi Belgü "Bu uzun bir yürüyüşün başlangıcı. İnşallah bundan sonra hep beraber olacağız. Fenerbahçe aşkı ile yanıyoruz. Kim kazanırsa başarılar diliyorum. Aynı şeyi başkalarından da bekliyorum. Kaybeden seçilen başkana yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...