Alpsoy: 'Cemaat zamanla çürüdü'

Alpsoy: 'Cemaat zamanla çürüdü'

GÜNDEM Haberleri

Genç yaşta tanıştığı paralel yapı içinde 17 yıl aktif görevlerde bulunan araştırmacı-yazar Said Alpsoy'dan cemaatle alakalı çarpıcı açıklamalar geldi...

"Futbol imamı" olarak da bilinen Alpsoy, başta İslam'a hizmet ediyor gibi görünen yapıda, zamanla "çürüme" meydana geldiği için 2003'te yollarını ayırdığını söyledi. Alpsoy, "İslami olduğunu ileri süren bu yapının, son zamanlarda kendisini İslam hukukuna bağlı hissetmediğini gördüm" diye konuştu. Paralel yapı için "Karakterleri her şeyi yapmaya müsait" diyen Alpsoy, nbsp;"Yapının çıkarına olan her şeye otomatikman helal gözüyle bakılıyor. Bu da İslam hukukunun ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Olayların kitaptaki yerine bakmıyorlar. Eğer kazançları varsa, kitaptaki hükmü ne olursa olsun bunu helal kabul ediyorlar" iddialarında bulundu. Aksoy, "Paralel yapı devlete karşı zafer kazanamaz ancak mücadele ederken, ileride bunları mağdur gösterebilecek haksızlıklara imza atılmaması gerekir" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...