Elazığlı iş kadını 300 milyon dolarlık yatırıma imza atıyor

Elazığlı iş kadını 300 milyon dolarlık yatırıma imza atıyor

Ekonomi Haberleri

Memleketi Elazığ'a bölgenin en çevreci çimento fabrikasını kazandıracak olan Yasemin Açık, 500 kişiye istihdam sağlayacak

Doğu ve Güneydoğu'da üretimi ve istihdamı artıran bir yatırımı da, Elazığlı iş kadını Yasemin Açık gerçekleştiriyor. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı olan Yasemin Açık, memleketi Elazığ'a 500 kişinin istihdam edilmesini hedeflediği bir çimento fabrikası yaptırıyor. Baskil ilçesine bağlı Pınarlı köyünde 800 dönüm alanda yapımına başlanan fabrika inşaatıyla ilgili bilgi veren Genel Koordinatör Yardımcısı Mehmet Ali Baysal, 14 ay önce yapımına başlanan fabrikanın bölgesel kalkınmaya, yeni yatırımlara ve işsizliğin azaltılmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Günde 7 bin 500 ton çimento üretilecek olan fabrikada 500 kişi istihdam edilmesi ve tedarikçilerle birlikte 10 bin kişiye ekonomik anlamda fayda sağlaması bekleniyor. Mehmet Ali Baysal, yatırımı "TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Yasemin Açık, bu yatırımı bir sosyal sorumluluk projesi olarak da görüyor. Kadının iş hayatında daha etkin yer almasını önemsiyor" diye anlattı.

Elazığlı iş kadını 300 milyon dolarlık yatırıma imza atıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...