KANDİL MESAJLARI DUASI - En Güzel Kandil Mesajları Burada (BERAT KANDİLİ NAMAZI / DUASI)

KANDİL MESAJLARI DUASI - En Güzel Kandil Mesajları Burada (BERAT KANDİLİ NAMAZI / DUASI)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Berat Kandiliniz mübarek olsun. en güzel kandil mesajlarını sizler için derledik. Berat Kandili namazı nasıl kılınır, bu mübarek günde nasıl dua etmeliyiz

Berat Kandiliniz mübarek olsun. en güzel kandil mesajlarını sizler için derledik. Berat Kandili namazı nasıl kılınır, bu mübarek günde nasıl dua etmeliyiz? İşte detaylı bilgiler... Berat Kandili namazı iki türlüdür, bir namaz var ki o namazı kılan kişi o yıl içinde ölürse şehitlik mertebesine ulaşır deniliyor. Peki Berat gecesinde kandil namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, kandil namazına nasıl niyet edilir, hangi dualar okunur, saat kaçta kılınır. Peygamber efendimizin Berat gecesinde okuduğu dua hangisidir?


Allahümmerzuknâ kalben takıyyen min-eş-şirki beriyyen lâ kâfiren ve şakiyyen

İslam inancına göre, "berat", günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor.Şaban ayının on beşinci gecesi idrak edilen Berat Kandili, Allah'ın af, marifet ve rahmetiyle bezeli kutlu bir gece olarak kabul ediliyor.

Hz. Muhammed'in Berat Kandili'ne ilişkin şöyle buyurduğu ifade ediliyor:

"Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur."

Yurt genelinde ise camilerde özel programlar düzenlenerek, Berat Kandili idrak edilecek.

KANDİL MESAJLARI DUASI - En Güzel Kandil Mesajları Burada (BERAT KANDİLİ NAMAZI / DUASI)

##tgvideo##

"Berât gecesinde çok duâ etmeli, kötü sondan, îmânsız ölmekten Allahü teâlâya sığınmalı, Cehennem ateşinden kurtuluş berâtı, bereket, rahmet, mağfiret ve âfiyet dilemelidir."Berât; sözlük anlamı itibariyle, temize çıkarmak, bir şahsın işlediği iddia edilen suçu işlemediği veya o suçun gerçekte suç olmadığının anlaşılması anlamına gelmektedir. Ayrıca berât; kurtuluş vesikası anlamına da gelmektedir. Abdullah bin Ömer hazretleri, bir gün Resûlullah efendimizin huzûruna gelince, kendisine çok iltifat ederek; (Kıyâmet günü herkesin berâeti, her işi ölçüldükten sonra verilir. Abdullah'ın berâeti ise dünyâda verilmiştir) buyururlar.

İmâm-ı Gazâlî hazretleri buyuruyor ki: "Âhirette pek çok kimse, hesâba çekilmeden Cennete girer. Onlar için mîzân, terâzi kurulmaz. Onlara verilen sayfalar üzerine; 'Lâ ilâhe illallah, Muhammedün resûlullah. Bu filânın oğlu filânın Cennete girmesinin ve Cehennemden kurtulmasının berâtıdır' yazılır."

Peygamber efendimiz; (Cebrâîl aleyhisselâm bana geldi. "Kalk, namaz kıl ve duâ et! Bu gece, Şâbânın onbeşinci gecesidir" dedi. Bu geceyi ihyâ edenleri, Allahü teâlâ affeder. Yalnız, müşrikleri, büyücüleri, falcıları, hasîsleri, alkollü içki içenleri, fâiz yiyenleri ve zinâ yapanları affetmez) buyurmuştur.

Muhammed Rebhâmî hazretleri; "Berât gecesinde çok duâ etmeli, kötü sondan, îmânsız ölmekten Allahü teâlâya sığınmalı, Cehennem ateşinden kurtuluş berâtı, bereket, rahmet, mağfiret ve âfiyet dilemelidir" buyuruyor.

Atâ bin Yesâr hazretleri buyurdu ki: "Şâban ayının on beşinde, yani Berât gecesinde o yıl içinde ölecek olanların listesi Azrâil aleyhisselâma verilir. Bu arada ev yapan, ağaç diken ve yeni evlenen nice kimseler vardır ki, bunların isimleri bu listededir. Fakat onlar bunu bilmezler."

KANDİL MESAJLARI DUASI - En Güzel Kandil Mesajları Burada (BERAT KANDİLİ NAMAZI / DUASI)

İmâm-ı Rabbânî hazretleri vefât etmeden altı ay önce, Şâban ayının on beşinci gecesi olan Berât kandili gecesini, kendi husûsi odasında ihyâ eyler. O gece yarısı, hanımının bulunduğu odaya gelir ve hanımı;

-Bu gece ecellerin ve amellerin takdir edildiği gecedir. Kimbilir Allahü teâlâ kimin defterine ölecek ve kimin defterine yaşayacak! diye kaydetmiştir der. İmâm-ı Rabbânî hazretleri bu sözü duyunca;

-Niçin tereddüt ve şüphe ile söylüyorsun? Ya isminin, dünyada yaşayacaklar sayfasından silindiğini görenin hâli nice olur buyurur. Böylece İmâm-ı Rabbânî hazretleri, o sene vefât edeceğine işâret buyurur.

Netice olarak, mubârek zamanları, geceleri fırsat, ganimet bilmelidir. Peygamber efendimizin buyurduğu gibi:

(Berât gecesini ganîmet, fırsat biliniz! Çünkü belli bir gecedir. Şâbânın onbeşinci gecesidir. Kadir gecesi, çok büyük ise de, hangi gece olduğu belli değildir. Bu gece, çok ibâdet yapınız. Yoksa, kıyâmet günü pişmân olursunuz!)

BERAT KANDİLİ NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Berat gecesinde kılınacak namaza Salat-ül-hayr [Hayır Namazı] denir. Bu namaz yüz rekâttır. Her rekâtta Fatiha sûresinden sonra on defa İhlâs sûresi okunarak kılınır.

BERAT KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

KANDİL MESAJLARI DUASI - En Güzel Kandil Mesajları Burada (BERAT KANDİLİ NAMAZI / DUASI)

Berat Kandili Gecesinde kılınan 100 rekatlık namaz var. 100 rekatlık bu namazı kılan kimse o sene ölürse şehitlik mertebesine nâil olur. Berat Kandili namazına şöyle niyet edilir;

"Ya rabbi , niyet ettim rızâ-yı şerifin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne , feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden , dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süedâ defterine kaydeyle"

NAMAZIN KILINIŞI

- 2 rekatta bir selam vererek kılınır.

- Her rekatta Fatiha Suresi'nden sonra 10 tane İhlas Suresi okunur.

- İlk rekatlarda Fatiha'dan önce Sübhaneke okunur.

- Fatiha'da Besmele çekilir, İhlas surelerinde ve Sübhanake'de Besmele çekilmez.

- Namazın tamamını peşpeşe kılmak gerekmez. Ara verilebilir, abdest tazelenip tekrar devam edilebilir.

- Bu namaz gece tamamlanamazsa, kerahet vakitlerine dikkat etmek koşuluyla ertesi günün ikindi namazı vaktine kadar yetiştirebilir.

BERAT GECESİ ÖNEMİ : AMEL DEFTERİ YAZILIR

Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Zira bu gece amel defteri yazılır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Berat Gecesinin önemini şöyle anlatmıştır;

-Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir. nbsp;

-Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır. nbsp;

-Bu gece herkesin rızkı tertip olunur. nbsp;

-Bu gece herkesin amelleri Allahü teâlâya arz olunur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...