Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili rapor Erdoğan'a sunuldu

Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili rapor Erdoğan'a sunuldu

GÜNDEM Haberleri

Emniyet Müdürü Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili dosya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

Sabri Uzun, "Behçet Oktay intihar etmedi öldürüldü" dedi. TAKVİM ise önemli bilgiler edindi. Derin ölümü inceleyen özel ekip, 100 sayfalık rapor hazırlayıp Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'ya verdi.

Özel dosya Tarihler 25 Şubat 2009'u gösterdiğinde başkent Ankara derin bir ölümle sarsıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi eski Başkanı Behçet Oktay, Dikmen'de aracında kanlar içinde bulundu. Oktay'ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçse de soru işaretleri arttı.

TEK TEK İNCELENDİ

Önceki akşam AHaber'de Takvim Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler ile Takvim yazarı Bekir Hazar'ın sunduğu YAZ BOZ'a konuk olan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun ise o derin ölümle ilgili gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı. Uzun, "Oktay intihar etmedi, öldürüldü" dedi. İşte Sabri Uzun'un bu açıklamaları sıcaklığını korurken Takvim'in Haber Müdürü Mevlüt Yüksel olayla ilgili önemli bilgiler edindi. Buna göre Behçet Oktay'ın ölümü sonrası ailenin ısrarı ile kurulan özel ekip, detaylı çalışmalara başladı. Aralarında uluslararası bir kriminal laboratuarının da olduğu çalışmalarda Behçet Oktay'ın otopsi raporu, ceset fotoğrafları ve üzerinden çıkan elbiseler tek tek incelendi. Ayrıca Oktay'ın geriye dönük olarak telefon, mesaj, mail ve kimlerle görüştüğü araştırıldı.

150 MADDİ DELİL ...

Aralarında uzman emniyet müdürü ve kriminal uzmanların bulunduğu ekibin çalışması sonucu cinayet şüphesini ortaya koyan "150 maddi delil" bulundu. Bu deliller ışığında 100 sayfalık bir rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Genel Sekreteri Fahri Kasırga'ya verildi. Oktay Ailesi'nin başvurusu üzerine ise dosyanın yeniden açılacağı öğrenildi.

6 GÜN SONRA...

Öte yandan Sabri Uzun, Ahaber'de yayınlanan Yaz Boz programında gündemi değiştirecek açıklamalarda bulunmuştu. Uzun, şunları söylemişti: "Cemaat Terör Örgütü, Hizbullahçı adı altında Behçet Oktay'ı 19 Şubat 2009'da dinlemeye başladı. 6 gün sonra da Oktay öldürüldü. Adli raporda görünen izler, sağken eline vura vura ateş etmeye zorlandığını gösteriyor. İntihar eden alamın elinde ekimoz olmaz. Bu da Oktay'ın intihar etmediğini öldürüldüğünü gösteriyor." (Takvim)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...