BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Okullu fırıncılar geliyor

Okullu fırıncılar geliyor

İstanbul Halk ekmek, İsviçre’de faaliyet gösteren dünyaca ünlü Richemont ile “Richemont Türkiye” adında unlu mamuller okulu açacak.



İSTANBUL - Kapasitesini ve çeşitliliğini artıran, son dönemde büfelerini de modernleştiren Halk Ekmek, şimdi de okullu fırıncılar için adım attı. Şirket, İsviçre’deki unlu maluller okulu ile birlikte Türkiye’de okul açacak. İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Ömer Bilgiseven, Türkiye’de Avrupa Birliği ülkeleriyle kıyaslandığında çok ihmal edilmiş bir sektör olan gıdada iyileştirme sağlamak için öncelikle çalışanların eğitim problemlerine eğilmek istediklerini söyledi. İsviçreli Richemont Türkiye’de unlu mamuller konusunda spesifik eğitim veren bir kurum bulunmadığına, geleneksel ustalık-çıraklık yöntemiyle eleman yetiştirildiğine işaret eden Bilgiseven, sadece ekmek üreten değil, sektörün gelişimine katkı sağlama görevi de olan bir kurum olarak İHE’nin eğitime de adım attığını bildirdi. Bilgiseven, bu amaçla İsviçre’de faaliyet gösteren dünyaca ünlü unlu mamuller okulu Richemont ile işbirliği yaparak, “Richemont Türkiye” adında unlu mamuller okulu açmaya hazırlandığını kaydetti. Richemont ile bu konuda ön protokol imzalandığını dile getiren Ömer Bilgiseven, “Richemont Türkiye” unlu mamuller okuluna yer olarak Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Yerleşkesi’ndeki tarihi Osmanlı askeri fırını binasının seçildiğini söyledi. 49 yıllık anlaşma İHE ile YTÜ arasında binanın kullanımı konusunda 49 yıllık bir kiralama anlaşması protokolü yapıldığını da belirten Bilgiseven, toplam 12 bin metrekarelik bir alana sahip yerin 3 bin 500 metrekarelik bir kapalı alana sahip olduğunu, binanın restorasyonunun ardından eğitime bu yılın yaz aylarında başlanacağını bildirdi. Okul, Richemont kopseptini Türkiye’de uygulayacak. Öncelikle unlu mamuller sektörüyle ilgili olanlar ve sektör çalışanları eğitilecek. Okulda, Richemont İsviçre’de eğitim veren dünyaca ünlü eğitmenler David Schmit ve Helmut Dressler’in yanı sıra, İstanbul Teknik, Ege ve Hacettepe üniversitelerinden gıda uzmanları da ders verecek. Eğitimler, kısa dönemli, günlük, haftalık, 15 günlük, 1 aylık kurslar şeklinde olabileceği gibi daha uzun süreli eğitimleri de kapsayacak. Türkiye’nin her yerinden kursiyer kabul edilecek olan okulda yılda 7 bin 500-8 bin sektör çalışanının eğitilmesi amaçlanıyor. Okulda yatılı eğitim için pansiyon kurulması da hedefleniyor. > Laboratuvar hizmeti de var Okulun Rusya, Mısır, Japonya gibi değişik ülkelerle eğitim bağlantısı bulunuyor. Bu nedenle okul bu ülkelerle değişik ülkelerden de öğrenci kabul edebilecek. Okulda laboratuvar, uygulama salonları, yazılım tesisi, kütüphane ve eğitim anfileri yer alacak. Richemont Türkiye, İsviçre’deki okul gibi, Türkiye’deki kurumlara laboratuvar ve denetim konularında da hizmet verecek. Kursları bitirenlere uluslararası akrediteli sertifika verilecek. Okulda gıda alanında eğitim gören üniversite öğrencilerine staj imkanı da sağlanacak.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 102670
    % 1.56
  • 5.6832
    % -0.04
  • 6.3433
    % -0.54
  • 7.0838
    % 0.02
  • 261.058
    % 0.32
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT