Netanyahu 'barış iki devletle olur' dedi Filistin'i suçladı

Netanyahu 'barış iki devletle olur' dedi Filistin'i suçladı

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı, "Barışın iki devlet ve iki halk şeklinde mümkün olacağına yönelik düşüncem değişmedi" şeklinde konuştu..

Filistinlilere karşı acımasız politikalar uygulayan ve barışa karşı her türlü saldırıyı düzenlemekten kaçınmayan İsrail'in Başbakan Binyamin Netanyahu barıştan bahsederken Filistinlileri suçladı. Netanyahu, "Filistinliler ile barış istiyorsak bu ancak doğrudan müzakereler ile mümkündür. Ancak, Filistin Yönetimi bu müzakerelerden vazgeçti. Bununla beraber barışın iki devlet ve iki halk şeklinde mümkün olacağına yönelik inancımı koruyorum" derken Filistin'in barış için gerekli şartları yerine getirmediğini iddia etti. Netanyahu, Filistin'in İsrail'i tanımasını ve silahtan arındırılmasını da dile getirdi. Berlin'de Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Netanyahu, İsrail'in güvenliği için en büyük tehdidin "İran'ın nükleer faaliyetleri" olduğunu da söyledi. Netanyahu, "İran ile nasıl bir anlaşmaya varılırsa varılsın, İran'ın İsrail'in geleceğini tehdit etmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...