O kurumun başkanı görevi bırakıyor

O kurumun başkanı görevi bırakıyor

GÜNDEM Haberleri

BTK Başkanı Acarer'in görev süresi sona erdi. BTK Başkanlığına Ömer Fatih Sayan vekalet edecek

Osman Çobanoğlu ANKARA
Mobil ve sabit telefonlar ile uydu ve kablo-TV işletmeleri ve internet servis sağlayıcı şirketler ile son olarak posta sektöründe yetkilendirme ve denetim yetkileri bulunan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) bir dönem sona eriyor. BTK Başkanı Tayfun Acarer'in görev süresi bugün itibariyle bitiyor. BTK Başkanlığına yeni atama yapılmadığı için 2'nci Başkan Ömer Fatih Sayan BTK Başkalığına vekalet edecek. Sayan, geçen hafta yapılan seçimde oy birliği ile 2. Başkan seçilmişti. Acarer'in ayrılmasının ardından BTK'nın Kurul üye sayısı 4'e inecek. Kurulun toplanması için en az 5 üye olması gerektiği için yeni üye atanana kadar kurul toplanamayacak.
nbsp;
4G İLE FİNAL YAPACAKTI
2005 yılında eski adıyla Telekomünikasyon Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Acarer, 2010 yılında nbsp; yeniden başkan olarak atanmıştı. BTK Başkanlığı döneminde sektöre birçok katkı sağlayan Acarer, özellikle 2008 yılındaki 3G ihalesinde pay sahibi olmuştu. nbsp; Tayfun Acarer, finali 4G ihalesi ile yapmak istiyordu ancak 26 Mayıs'taki ihale 29 Ağustos tarihine ertelendi. Acarer döneminde cep telefonu kayıt sistemi, numara taşıma uygulaması ve güvenli internet gibi birçok proje hayata geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...